Martin Sýkora Futbal

Pred pol rokom strieľal na popradskú bránu: Dnes sa trafil do "vlastných"

Športový život je už raz taký - dnes je hráč tu, o chvíľu niekde inde. Viktor Maťaš ešte pred letom obliekal dres Hanisky, ktorú Poprad hostil v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Pred pol rokom strieľal na popradskú bránu: Dnes sa trafil do "vlastných"
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

FK Poprad počas letnej prestávky poriadne vystužil káder. Jednou z posíl do ofenzívy sa stal aj Viktor Maťaš, ktorý v uplynulej sezóne obliekal dres Hanisky. Proti svojim bývalým spoluhráčom sa Maťaš chcel ukázať a podarilo sa mu to na jednotku.

Hral proti svojim

Začal zápas, ubehla minúta, popradský tvorca Miroslav Poliaček rozohral smerom dopredu, lopta si našla hlavu Viktora Maťaša a FK Poprad vyhrával 1:0. „Bol to pre mňa ťažký zápas, s chlapcami z Hanisky sa poznám – sú to moji bývalí spoluhráči. Ale teraz som v Poprade a sústredil som sa na to, aby som podal čo najlepší výkon. V tej prvej minúte mi, podľa mňa, Miro trafil hlavu, sám som ešte nevedel, kam to umiestnim. Ale Miro to posadil fantasticky, má veľký podiel na mojom góle,“ opísal situáciu Viktor Maťaš.

PREČÍTAJTE SI AJ: Futbalisti Hanisky prehrali rozdielom triedy

FK na víťaznej vlne

Hosťom sa v sobotu síce na niekoľko minút podarilo vyrovnať, rozbehnutých a najmä rozlietaných tatranských orlov nezastavili. Popradčania si hrali svoju hru, útočili a zaslúžene porazili súpera rozdielom 3 gólov v pomere 4:1.

Strelec prvého gólu mal po zápase radosť, ale objektívne zhodnotil, že ho v tréningu čaká ešte veľa práce. „Dá sa ešte na všetkom popracovať. Nebol som si ešte istý na niektorých loptách, spoluhráčov som niekedy aj zahnal. Chlapci to odmakali, poňali to poctivo, máme výborný káder, v ktorom každý môže zastúpiť každého,“ dodal Maťaš.

FK Poprad, možno v útoku aj s Viktorom Maťašom, sa najbližšie domácim divákom predstaví 3. septembra, keď na trávniku Národného tréningového centra privíta MŠK Rimavská Sobota.

Maťaš FK Poprad - FK Haniska
1
Galéria
FK Poprad - FK Haniska 4:1
44
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM