Martin Sýkora Správy

Prejde zimný štadión v Poprade rekonštrukciou? Mesto zrejme investuje desaťtisíce eur

Poprad chce organizovať majstrovstvá sveta v hokeji hráčov do 18 rokov. V súčasnosti však nedisponuje ľadovou plochou, ktorá by vyhovovala.

Ilustračný obrázok k článku Prejde zimný štadión v Poprade rekonštrukciou? Mesto zrejme investuje desaťtisíce eur
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe zmeny pravidiel ľadového hokeja týkajúcich sa rozmerov mantinelov a ochranných skiel, bol Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) povinný tieto zmeny zapracovať do svojich pravidiel. To viedlo k tomu, že na zimných štadiónoch, na ktorých sa hrá TIPSPORT LIGA a 1. hokejová liga SR bola vykonaná kontrola, ktorá preverovala typy osadených mantinelov a ich ochranných prvkov. Keďže vlastníkom zimného štadióna je Mesto Poprad, o rekonštrukcii musí rozhodnúť popradské mestské zastupiteľstvo (MZ).

„Na základe vyhodnotenia výsledkov kontroly je na zimnom štadióne v Poprade potrebné vykonať výmenu ochranných skiel. SZĽH na základe uznesenia Výkonného výboru SZĽH poskytne na túto výmenu 50 % z celkových kalkulovaných nákladov (t. j. 13 000 €),“ píše v navrhovanom uznesení Iveta Borňáková, vedúca odboru správy majetku MsÚ v Poprade.

Rozmery ľadovej plochy sú v Poprade v súčasnosti minimálne povolené, a to dĺžka 56 m a šírka 26 m. Na podujatiach IIHF sú rozmery stanovené na dĺžku 60 m a šírku 26 až 30 m. Mesto Poprad už od roku 2010 rieši otázku rozšírenia ľadovej plochy na rozmery 60×29 m.

„Poprad sa uchádza o možnosť hostiť majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov v roku 2017. Rozšírenie ľadovej plochy je preto nutné riešiť čo najskôr. S úpravou rozmerov ľadovej plochy súvisí: – demontáž starých mantinelov a montáž nových mantinelov na rozmery: dĺžka 60 m a šírka 29 m, – úprava ochranných sietí za bránkami, – prekrytie priestoru za mantinelom z tribúny C, – nastavenie bočného osvetlenia ľadovej plochy, – rozšírenie osvetlenia nad plochou, – doplnenie nosiča chladu (coolstar), – vyregulovanie technológie chladenia, – úprava schodiska, prechod z tribún do priestoru za mantinelmi vzhľadom na rozšírenie ľadovej plochy v súvislosti s únikovými východmi,“ informuje Iveta Borňáková.

Mestské zastupiteľstvo sa bude zaoberať financovaním rekonštrukcie zmenou schváleného rozpočtu na rok 2016. Rekonštrukcia ľadovej plochy by po schválení poslancov vyšla Mesto Poprad na 110 000 €. Zasadanie MZ sa uskutoční 27. apríla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM