Peter Handzuš Basketbal

Prekvapenie vo Svite sa nekonalo: Iskra bojovala, no Komárno nezdolala

Takmer vypredaná Iskra Aréna bola v sobotu svedkom bojovného súboja tabuľkovo siedmeho domáceho tímu a úradujúceho majstra z Komárna.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie vo Svite sa nekonalo: Iskra bojovala, no Komárno nezdolala
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Do zápasu vstúpila Iskra Svit bez rešpektu, po štyroch minútach úvodnej časti hry svietil na ukazovateli skóre stav 7:1. Mierne vedenie si udržiavala počas celých prvých desiatich minút. Tréner Komárna si na začiatku druhého dejstva vyžiadal oddychový čas, po ňom nasledovalo viacero úspešných trojbodových pokusov, ktoré vyústili do polčasového stavu 30:35 v prospech hostí.

Tretie dejstvo malo podobný priebeh, ako úvodných 20 minút, družstvá sa vo vedení striedali. Ani jedno si však nevytvorilo náskok väčší ako 5 bodov, čo sľubovalo do záverečnej štvrtiny vyrovnaný priebeh. Komárno sa počas celého zápasu spoliehalo na úspešnú trojbodovú streľbu, ktorá sa najmä v poslednej štvrtine ukázala ako rozhodujúca. Hostia si vypracovali 12 bodové vedenie, ktoré ešte tri minúty pred koncom skresali Pipíška s Bakarem na rozdiel 7 bodov, no to bolo zo strany Svitu všetko.

Rudolf Jugo: „Zo zostavy nám vypadol Blagojevič, s ktorým sa vedenie klubu rozlúčilo i Myles, ktorý ochorel. Náš prvý rozohrávač Petrucelli musel odohrať celých 40 minút. Napriek tomu sme s majstrom odohrali takmer 35 minút vyrovnanú partiu. Našim problémom je, že keď máme šancu definitívne nakloniť stretnutie na našu stranu, urobíme hlúpe chyby, ktorými dostaneme na koňa súpera. Komárno má veľmi skúsený tím, ktorý si počkal sa svoju príležitosť. Hostia nás prevýšili komplexnou ofenzívnou hrou, nielen úspešnou trojkovou streľbou. Nezabrala nám lavička, okrem Bakareho sa ostatní hráči prakticky vôbec nepresadili.“

Peter Pipíška: „Po zaváhaní v Nitre sme chceli odčiniť toto zakopnutie. Je to slabá náplasť, že sme prehrali po statočnom výkone. Myslím si, že rozhodla trojková streľba. Zatiaľ, čo nám nepadlo takmer nič, súperovi sa streľba spoza oblúka mimoriadne darila. Na každý jeden bod sme sa nadreli, hostia skórovali oveľa jednoduchšie. Príliš často sa opakuje, že dobre rozbehnutý zápas stratíme za pár minút. Psychicky nám určite nepomohlo, keď sme ubránili 23 sekúnd, no v poslednej sme aj tak inkasovali. Musíme niečo zmeniť. Aj preto sme v tomto stretnutí nastúpili v pozmenenej zostave a s inou taktikou. Myslím, že v prvom polčase mal s tým súper problémy.“

Iskra Svit – MBK Rieker Com Therm Komárno 63:75 (18:12,12:23,­18:14,15:26)
Najviac bodov: Petrucelli 17, Pipíška 17, Bakare 15 – Halada 20, Umipig 12, Vido a Kratochvíl po 9

Iskra Svit – MBK Rieker Com Therm Komárno 63:75
19
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: iskrasvit.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM