Peter Handzuš Hokej

Prekvapujúce rozhodnutie správnej rady: Športové záležitosti v hokejovom klube bude riadiť Arne Kroták

To, že odchod Tibora Turana z popradského hokeja nie je pre všetkých ideálnym riešením naznačilo zasadnutie správnej rady HK ŠKP Poprad o.z., ktoré sa konalo 13. januára 2016 v popradskom Aquacity. Správna rada nakoniec rozhodla, že športové záležitosti v klube bude mať na starosti Arne Kroták.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapujúce rozhodnutie správnej rady: Športové záležitosti v hokejovom klube bude riadiť Arne Kroták
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Hlasy, ktoré volali po konci „TT“ v popradskom hokeji boli vypočuté. Tibor Turan mal najskôr pozastavený výkon funkcie, ktoré navrhol on sám, kvôli jeho osobným sporom s vedením spoločnosti PRO-HOKEJ. 30. decembra 2015 prezident klubu Jozef Švagerko informoval o jeho odvolaní. Novým výkonným riaditeľom HK ŠKP Poprad a konateľom HK Poprad s.r.o. sa stal Peter Žifčák.

Spávna rada občianskeho združenia HK ŠKP Poprad riešila v stredu 13. januára funkciu „športového riaditeľa“. Prvým kandidátom bol člen správnej rady a hráč HK Poprad Arne Kroták. Na funkciu športového riaditeľa bol navrhnutý aj Tibor Turan, ktorého správna rada pred niekoľkými dňami odvolala z funkcií výkonného riaditeľa klubu a konateľa eseročky HK Poprad. Ten však podľa prezidenta klubu funkciu odmietol. „Boli navrhnutí dvaja kandidáti. Pán Turan sa tejto funkcie vzdal. Druhým kandidátom bol Arne Kroták. Funkciu bude Arne Kroták zastávať bez nároku na odmenu. Na starosti bude mať športovú časť v klube,“ povedal po skončení správnej rady prezident HK ŠKP Poprad o.z. Jozef Švagerko.

Správna rada HK ŠKP Poprad o.z. poverila výkonného riaditeľa o.z. Petra Žifčáka, aby do najbližšieho zasadnutia delegátov občianskeho združenia dočasne poveril riadením všetkých športových záležitostí Arneho Krotáka. Toto poverenie platí ako pre účinkovanie v A mužstve, tak pre účinkovanie vo všetkých mládežníckych kategóriách.

Pre Krotáka to bude náročné obdobie. Okrem toho, že je aktívnym hráčom, je aj poslancom v mestskom zastupiteľstve a členom správnej rady HK ŠKP Poprad. Dokáže skĺbiť všetky tieto funkcie a kariéru profesionálneho športovca dohromady? „Arne zvažuje, dokedy sa bude venovať hráčskej kariére. Je to na ňom, ja by som bol rád, ak by ešte dva tri roky hral. Keď ho sledujem, myslím, že ešte má čo ukázať mladým hráčom,“ prezradil prezident klubu.

Arne Kroták ako značka

K novým povinnostiam v klube sa vyjadril aj Arne Kroták: „Je toho dosť veľa. Musíme si určiť priority. Čo sa týka športových hokejových tried, športová činnosť a výsledky sú na dobrej úrovni. Ale je tam niekoľko problémov, čo sa týka zmlúv s 15-ročnými a 18-ročnými chlapcami. To sú priority, ktoré budeme musieť riešiť v najbližšom čase. Čo sa týka A mužstva, tak takisto vieme, aká je situácia. Niektorí hráči odišli a okrem Koyša nik neprišiel. Budeme musieť doplniť káder či už z juniorky, alebo sa poobzerať po nejakých hráčoch. Všetko bude súvisieť aj s ekonomickou situáciou v klube, ktorá verím, že sa začne zlepšovať. Nechcem v tom ostať sám a verím, že ľudia, ktorých oslovím, tak mi pomôžu.“

Arne si uvedomuje, že tých funkcií sa na neho nahrnulo veľa. Trúfa si ich zvládnuť? „Ja to v žiadnom prípade, čo sa týka dočasného riadenia športového úseku, nechcem robiť sám a verím, že mi ľudia v hokejovom klube pomôžu, kým sa zorientujem. V tejto chvíli môžem povedať, že dokončím sezónu a uvidíme, čo bude ďalej,“ povedala o najbližšej budúcnosti v klube popradská hokejová legenda.

Kedy padne päťstý gól?

Okrem starostí s hráčskym kádrom, ktoré má Arne od stredy na svojich pleciach, ho prenasleduje aj gól, ktorý ho delí od 500 strelených gólov. Má to o to ťažšie, že ho už predbehol aj Ovečkin v NHL. Arne to už chce mať za sebou, aby sa všetci v klube mohli venovať lige a nie jeho rekordu. „Chcel som ho dať v posledných dvoch domácich zápasoch. V prvom sa mi to nepodarilo, v druhom sa mi to podarilo, ale až po odpískaní. Už cítim tlak. Z každej strany sa to na mňa sype a už to neprospieva ani mužstvu. Už sa viac sústreďujeme na to, kedy ten päťstý gól dám, ako na hru. Bol by som najradšej, keby to už bolo za mnou. Bolo by to dobré aj pre kabínu,“ konštatoval Arne.

No pre fanúšikov popradského hokeja mal v stredu večer aj dobrú správu, ktorá sa týka brankárskej pozície v tíme: „Matúš Kostúr bol dnes na ľade a cítil sa veľmi dobre. Veríme, že do piatkového zápasu sa dá do poriadku a opäť bude držať náš tím na víťaznej šnúre.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM