Monika Vengrínová Rôzne

Prešli ste míľu pre mamu? Patríte k viac ako 27 tisíckam tých, ktorí tak urobili

Kultúrno-zábavné podujatie pre rodiny s deťmi prilákalo na popradské námestie stovky detí, ich mamičiek, oteckov či starých rodičov. Pri príležitosti Dňa matiek usporiadali materské a rodinné centrá po celom Slovensku akciu s názvom Míľa pre mamu. Tú symbolickú prešli i stovky Popradčanov.

Ilustračný obrázok k článku Prešli ste míľu pre mamu? Patríte k viac ako 27 tisíckam tých, ktorí tak urobili
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Oslava Dňa matiek a materstva ako takého s názvom Míľa pre mamu sa v Poprade tento rok uskutočnila už po piatykrát. Organizátorom bolo Materské centrum Bambino Poprad, záštitu nad podujatím prevzalo Mesto Poprad.

Bohatý program, maľovanie na tvár i tombola

Na pódiu sa predstavili deti i tí väčší s bohatým kultúrnym programom. „Program bol pripravený v spolupráci s existujúcimi štruktúrami v meste Poprad, či už s materskými školami, folklórnymi a inými súbormi, či rôznymi organizáciami. Program bol skutočne všestranný a bohatý. A aj do budúceho roka je otvorený každému, kto má chuť prispieť,“ povedal organizátor Míle pre mamu v Poprade a člen Materského centra Bambino Marcel Cebula.

Organizátori pripravili pre deti a ich mamičky aj ďalšie aktivity, ako napríklad maľovanie na tvár, skrášľovacie procedúry, či tombolu. V rámci tohtoročnej Míle pre mamu sa tiež uskutočnila zbierka Ďakujem, že si, mama, do ktorej sa mohol zapojiť každý kúpou magnetky s usmievavým slniečkom a podporiť tak činnosť materských centier na Slovensku. V Poprade pôjde podľa slov štatutárky materského centra Bambino Miriamy Lukáčovej osemdesiat percent výťažku zo zbierky na podporu jeho činnosti. Aktuálne čaká priestory centra na popradskom sídlisku JUH 3 rekonštrukcia, ktorá by mala byť ukončená do septembra, keď bude Bambino oslavovať svoje narodeniny.

Symbolickú míľu prešli i predstavitelia mesta

Samotná symbolická míľa odštartovala presne o 16.00 hodine v 61 mestách na Slovensku. 1609 metrov prešli deti, mamičky, oteckovia, dedkovia i babičky aj okolo popradského námestia. K ostatným Popradčanom sa pridali aj primátor mesta Anton Danko a viceprimátori Adrián Kromka a Milan Baran. „Princíp spočíva v tom, že účastníci sa zaregistrujú a potom symbolicky prejdú jednu míľu, či už pešo, na bicykli, s kočíkom a pod.“ uviedol Cebula.

A kým v minulom roku túto symbolickú míľu prešlo v slovenských mestách niečo cez devätnásť tisíc ľudí, tento rok ich bolo viac, a to až 27 543 ľudí. V rámci Popradu bolo pred rokom zaregistrovaných 788 účastníkov, tento rok sa ich zúčastnilo 854.

Predstavu o pestrom sobotňajšom programe v centre Popradu si môžete urobiť z nášho videa.

Míľa pre mamu 2014
1
Galéria
Míľa pre mamu 2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM