Peter Handzuš Rôzne

Prešovské dobrovoľnícke centrum udeľovalo Krajské srdce na dlani

Osobnosti z východného Slovenska a Zakarpatskej oblasti Ukrajiny si v Prešove prevzali cenu Krajské srdce na dlani. Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) už po deviaty raz udeľovalo morálne ocenenie dobrovoľníkom, ktorí svojou dlhoročnou prácou, prej

„Mnohokrát ani netušíme, že v našej bezprostrednej blízkosti sa pohybujú ľudia, ktorí bez nároku na akúkoľvek odmenu pomáhajú ľuďom v núdzi, pri neočakávaných udalostiach, alebo pravidelne pracujú na zlepšení života v našom okolí. Všetci si zaslúžia naše uznanie,“ uviedla koordinátorka PDC Juliana Hajduková.
Komisia, v ktorej boli zastúpení predstavitelia samospráv, občianskych združení, Prešovskej univerzity a médií, dostala dovedna 13 návrhov na udelenie ceny jednotlivcom a tri nominácie kolektívov, ktorí sa angažujú na území Prešovského kraja.
V Parku kultúry a oddychu si vo štvrtok (25.11.) prevzala cenu za organizovanie dobrovoľníkov pracovníčka Hospicu Matky Terezy v Bardejove Anna Sabolová, ďalším oceneným bol dobrovoľník z prešovského regionálneho pracoviska Únie nevidiacich a slabozrakých SR Emil Samoľ. Srdce na dlani udelili aj Danielovi Strelcovi z OZ biskupa P.P. Gojdiča v Prešove, Popradčanke Agnese Zelenej – členke Občianskeho združenia na pomoc telesne a mentálne postihnutým deťom, a dlhoročnej dobrovoľníčke Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Kristíne Voralovej z Trebišova.
Mimoriadnu cenu odovzdali 83-ročnej Ľudmile Peukerovej zo Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Prešove, ktorá sa viac ako 20 rokov venuje integrácii zdravotne hendikepovaných a sociálne znevýhodnených občanov.
„Ocenenie získala aj skupina technikov Asociácie samaritánov Slovenskej republiky so sídlom v Starej Ľubovni: Vasil Dzadik, Peter Sroka a Štefan Joštiak. Tí sa ako dobrovoľníci venujú pomoci starším a osamelým občanom a zavádzajú novú službu "domáce tiesňové volanie“, povedala Hajduková.
Novinkou tohto ročníka bolo aj oceňovanie dobrovoľníkov zo Zakarpatskej oblasti Ukrajiny, ktorých výber sa realizoval v Užhorode. Ocenenie si v Prešove prevzali Oksana Matsak, Iryna Ilienko a Diana Sičak.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM