Peter Handzuš Rôzne

Prešovský samosprávny kraj vyhlásil fotografickú súťaž Zelená energia

Témou súťaže je potenciál obnoviteľných a alternatívnych zdrojov energie v Prešovskom kraji. Do súťaže sa môžu zapojiť amatérski aj profesionálni fotografi.

Do Európskeho týždňa udržateľnej energie (ETUE), ktorého cieľom je upozorniť na problematiku obnoviteľných energií a riešeniami na znižovanie energetickej spotreby, sa v tomto roku zapojí aj Prešovský samosprávny kraj (PSK).

Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková informovala, že tohtoročný ETUE sa bude konať v dňoch 18. – 22. júna. Počas neho sa uskutočnia na mnohých miestach Európy aktivity zamerané na túto oblasť. Podporovať takéto podujatia sa rozhodli aj signatári Dohovoru primátorov a starostov, ktorého územným koordinátorom sa stal PSK.

** „Pri tejto príležitosti vyhlasuje regionálna samospráva fotosúťaž pod názvom Zelená energia a PSK. Súťaž sa koná ako jedna z aktivít Energetického dňa v PSK, ktorý sa uskutoční 20. júna, kedy z fotografií pripravíme výstavu a najlepšie práce budú odmenené vecnými cenami,“** uviedla Fitzeková.

Záujemcovia môžu zasielať digitálne i klasické fotografie, tie však musia byť naskenované. Zábery musia byť vo vysokokvalitnom rozlíšení tak, ako je presne popísané na webovej stránke PSK. Fitzeková uviedla, že podľa stanovených pravidiel môže jeden autor poslať maximálne tri fotografie a musia byť vo formáte JPG.

Každá fotografia musí mať názov a príslušný popis, miesto a dátum vyhotovenia, k tomu je potrebné dodať meno a priezvisko autora, jeho adresu, vek. Podľa hovorkyne budú všetky fotografie priebežne uverejňované na webovej stránke kraja.

ETUE vytvára priestor pre stretnutie a komunikáciu zainteresovaných strán na miestnej, regionálnej a národnej úrovni. Pravidelne sa uskutočňuje od roku 2005. V uplynulom roku sa v rámci tejto iniciatívy konalo 720 podujatí v 43 krajinách, na ktorých sa zúčastnilo viac ako 150.000 návštev­níkov.

Poprad24/tasr Foto:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM