Pavol Krupka Kultúra

Prestížna výročná cena putuje do Podtatranského múzea. Získala ju výstava Kniežacia hrobka z Popradu

Redakčná rada revue pre kultúrne dedičstvo Pamiatky a múzeá udelila prestížne ceny za najvýznamnejšie aktivity z oblasti ochrany nášho kultúrneho dedičstva za predchádzajúci rok. Jedno z ocenení získali aj autori a organizátori výstavy Kniežacia hrobka z Popradu, umiestnenej v Podtatranskom múzeu.

Ilustračný obrázok k článku Prestížna výročná cena putuje do Podtatranského múzea. Získala ju výstava Kniežacia hrobka z Popradu
Foto: Pavol Krupka

Redakčná rada revue pre kultúrne dedičstvo Pamiatky a múzeá spoločne s jeho vydavateľmi Slovenským národným múzeom a Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky udelila po dvadsiaty tretí raz prestížne ceny za najvýznamnejšie aktivity z oblasti ochrany nášho kultúrneho dedičstva za predchádzajúci rok. Cenu v kategórii Výstava získali autori a organizátori výstavy Kniežacia hrobka z Popradu, ktorá je umiestnená v Podtatranskom múzeu. Konkrétny popis a zdôvodnenie ocenenia znie:

Magdaléna Bekessová, Claus von Carnap-Bornheim, Karol Pieta, Podtatranské múzeum v Poprade, Archeologický ústav SAV a Stiftung Schleswig-Holsteinische Landesmuseen Schloss Gottorf, Schleswig (Nemecko) za výstavu Kniežacia hrobka z Popradu – konzervácia 2008 – 2012 s dôrazom na mimoriadnu hodnotu a kvalitné zreštaurovanie exponátov a s prihliadnutím na sprievodné podujatia k prezentácii nálezu.

Redakčná rada odborného periodika Pamiatky a múzeá udelilo ceny aj v ďalších siedmich kategóriách. Laureáti ich prevezmú pri príležitosti slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2014 v Slovenskej republike v Tatranskej galéii – Elektrárni v Poprade 12. septembra 2014.

Pripájame aj odkazy na súvisiace články portálu Poprad24:

Múzeum predstavilo netypický exponát – repliku kniežacieho lôžka

Noc múzeí a galérií v Podtatranskom múzeu: Replika kniežacieho posmrtného lôžka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM