Hokej

Pretlak na hráčskej lavičke: Vedenie HK Poprad uvoľnilo až šesticu hokejistov

Káder Kamzíkov sa v posledných dňoch doplnil o nových hráčov, čím vznikol pretlak na hráčskej lavičke. Na základe výkonnosti sa preto vedenie HK Poprad rozhodlo pred play off uvoľniť niekoľko hráčov do iných klubov. Informoval o tom klubový portál.

Ilustračný obrázok k článku Pretlak na hráčskej lavičke: Vedenie HK Poprad uvoľnilo až šesticu hokejistov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po zvyšok sezóny tak v tíme popradských Kamzíkov nebude pokračovať brankár Juraj Sedlačko, obrancovia Marek Pitka s Dávidom Gáborčíkom a útočníci Peter Gápa, Marek Nagy a Filip Mlynčár. „Pred dôležitou časťou sezóny sme sa podľa výkonnosti týchto hráčov rozhodli uvoľniť ich do iných klubov,“ vysvetlil výkonný riaditeľ klubu HK Poprad Tibor Turan a dodal: "S každým z týchto hráčov sme hovorili a individuálne im vysvetlili dôvody nášho rozhodnutia.“

Káder kamzíkov sa v posledných dňoch doplnil o nových hráčov, čím vznikol pretlak na hráčskej lavičke. Najnovšou posilou sa stal útočník Dávid Gríger, ktorý prišiel do Popradu na hosťovanie do konca sezóny z juniorky Karlových Varov. Tá pre finančné problémy skončila svoje účinkovanie v ruskej mládežníckej MHL.

Klub hráčom ponúkol možnosť dohrať sezónu v tímoch prvej ligy, a to v Prešove, Spišskej Novej Vsi, Bardejove alebo Michalovciach formou hosťovania. Vedenie tímu sa naďalej pred koncom prestupového termínu (15.februára) zaujíma o popradských odchovancov hrajúcich v iných tímoch, s ktorými o možnosti ich angažovania rokuje.

Momentálne má trénerské duo Milan Jančuška a Vladimír Turan k dispozícii štyri kompletné päťky s jedným útočníkom naviac. Ak k posilneniu kádra už nedôjde, tím kamzíkov môžu vystužiť hráčmi z juniorského tímu Popradu.

zdroj: HK Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM