Tomáš Kyselica Hokej

Preview 19. kola TE: Stašova premiéra u lídra, Handzuš s "baranom" na hrudi

Po reprezentačnej prestávke sa opäť rozbehne kolotoč extraligových stretnutí, ktorý roztočí už svoju tretiu šestinu. Po tejto budeme mať polovicu základnej časti za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Preview 19. kola TE: Stašova premiéra u lídra, Handzuš s "baranom" na hrudi
Zdroj: TASR

MsHK Žilina – HC´05 Banská Bystrica

V prvom zápase po prestávke privítajú žilinskí „vlci“ bystrických „baranov“, v zostave už aj s Michalom Handzušom. Pred reprezentačnou pauzou Žilinčania možno načali proces hokejového vzkriesenia. Dokázali na domácom ľade poraziť favorita z Košíc a s rovnakým zámerom budú cestovať aj pod Urpín. Súboj môže byť divácky atraktívnym najmä kvôli spomínanému Michalovi Handzušovi, ktorý sa objaví v drese Banskej Bystrice po 16 rokoch. Žilinčania majú určite stále na krku nôž, a preto sú si vedomí toho, že musia bodovať. Bude Handzušova premiéra v extralige v drese Banskej Bystrice po toľkých rokoch víťazná, alebo sa naštartujú „vlci“ na pozitívnu vlnu výhier?

Náš tip: X

MHC Mountfield – ŠHK 37 Piešťany

Po tom, ako hokejisti Martina dokázali poskočiť tabuľkou po sérii niekoľkých víťazstiev za sebou nahor, spoznali už, ako chutí aj klesanie tabuľkou a trpkosť prehry. Martinčania sa trápia a prestávka im zrejme prišla vhod. Piešťany pokračujú naďalej v presvedčivých výkonoch a čoraz viac si pýtajú stále väčšej a väčšej pozornosti. V Turci ich nečaká ľahký duel, ale sila tímu „havranov“ je skutočne vysoká a dokáže potrápiť každého. Podarí sa domácim zlepšiť výkony a výsledky z posledných zápasov, alebo to budú práve Piešťany, ktoré si naďalej s úsmevom budú užívať vysoké postavenie v tabuľke?

Náš tip: 1

HK 36 Skalica – HK Poprad

Skaličania sa v poslednom období húpali akoby na hojdačke. Ich výsledky, ale aj výkony, boli trochu kolísavé. Najmä doma sú však Skaličania silní, no počas prestávky sa na Záhorí museli vyrovnať s veľkými ranami. Tréner Peter Oremus totiž opustil lavičku Skalice a spolu s útočníkom Marekom Bartánusom odišli do Vítkovíc. Popradčania rozbúrili pokojnú hladinu priebehu extraligy známou bitkou pod Urpínom, ktorej boli účastní aj brankári, no možno aj tento jav zvýšil „kamzíkom“ sebavedomie, ktoré Poprad pretavil do lepších výsledkov. Ukáže Skalica na svojom ľade, že dokáže zvíťaziť aj bez dvoch opôr striedačky, alebo poputujú body pod Tatry?

Náš tip: 1X

HK Nitra – Dukla Trenčín

Menším prekvapením v tejto sezóne sú určite aj výkony Nitry, v ktorej drese brázdi extraligové klziská aj skúsený útočník Jozef Stümpel. Ten sa dohodol na ďalšej spolupráci s klubom spod Zobora a určite bude chcieť načať začiatok tretej šestiny extraligy proti Dukle víťazne, ako tomu bolo aj prvom kole v septembri. Dukla sa nachádza aktuálne na ôsmej priečke, čo je v opačnom hodnotení určite zasa menším sklamaním. Trenčanom síce vstup do ligy nevyšiel, no zdalo sa, že po sérii víťazstiev sa chytia na správnu vlnu. Tak sa však nestalo a žltočervení sa kolíšu na jednej lodi, ktorá ale neprináša len víťazstvá, ale aj sklamania. Čerstvým prírastkom do mužstva je obranca Anton Pozník, ktorý má byť skúseným mužom defenzívy Trenčanov. Nadviaže Nitra na dobré výkony z ostatných duelov a porazí opäť Duklu na domácom ľade, alebo sa karta obráti a body pôjdu na Považie?

Náš tip: 1

HKM Zvolen – HC Košice

V poslednom dueli 19. kola hokejovej extraligy sa pokúsia Košičania pod vedením nového trénera Milana Staša odčiniť posledné dve prehry zo Žiliny a doma proti Popradu. Práve tieto dva neúspešné zápasy úplne podlomili stoličku pod Radimom Rulíkom, s ktorým sa klub dohodol na ukončení spolupráce. Novým mužom na východe je Tomáš Bulík, ktorý by mal byť spúšťacím mechanizmom pre oživenie ofenzívy „oceliarov“, ktorá v poslednej dobe zaznamenávala značný skrat, čo bolo poznať aj na výsledkoch. Zvolen si hrá svoju hru a bezkonkurenčne vedie tabuľku extraligy. Zverenci Petra Mikulu hrajú s veľkým tímovým duchom, a preto sú v súčasnosti tam, kde sú. Bude aj po prestávke Zvolen pokračovať v priaznivých výsledkoch, alebo ho hneď na úvod zastavia v uplynulej dobe nevýrazné Košice?

Náš tip: X

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM