Peter Handzuš Samospráva

Prezident Gašparovič v Poprade. Návštevu sprevádzal incident

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes navštívil podtatranskú metropolu. V meste Poprad sa najprv stretol s jeho predstaviteľmi, primátorom Antonom Dankom a viceprimátorom Adriánom Kromkom. Na približne polhodinovom stretnutí hovorili predovšetkým o stave financií v slovenských samosprávach.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Gašparovič v Poprade. Návštevu sprevádzal incident
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Veľmi rád chodím do Popradu a do okolia, v Poprade som bol už viackrát na pozvanie primátora a zástupcov mesta. Je veľmi veľa tém, o ktorých sa dá rozprávať, dnes sme len v krátkosti hovorili o rozpočte, ktorý schvaľuje vláda, tých peňazí nie je dosť ani pre mestá. Hovorili sme o tom, ako to môže vyzerať na budúci rok, kde bude treba hľadať mestské zdroje, čo bude treba korigovať,“ priblížil prezident.

Návšteva prezidenta sa nezaobišla bez incidentu, keď ho miestny aktivista oslovil so slovami, že „prečo sa stretáva s primátorom polovýpalníkom“. Prezident mu na to odvetil, že sa stretáva s primátorom, ktorého si občania zvolili. „Ja to nepovažujem za incident, každý môže vyjadriť svoj názor, tu sa neskúma či je dôvodný, alebo opodstatnený, ten občan povedal svoj názor a takto som to aj vnímal,“ upozornil prezident, ktorý z Popradu pokračoval rovno do Bratislavy, kde ho čakajú ďalšie stretnutia.

Prezident navštívil Poprad. Stretol sa s predstaviteľmi mesta
16
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Prezident navštívil Poprad. Stretol sa s predstaviteľmi mesta
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM