Monika Vengrínová Krimi

Pri Hranovnici zhorelo niekoľko hektárov lesa. Na mieste zasahovali desiatky hasičov a dva vrtuľníky

Požiarnici z regiónu si ešte ani nestihli vydýchnuť po ničivom požiari v Tatrách a dnes mali opäť plné ruky práce. Požiar tentokrát zachvátil les pri obci Hranovnica. Na mieste zasahovalo 50 hasičov z piatich okresov a dva vrtuľníky z Prešova i z ministerstva vnútra.

Ilustračný obrázok k článku Pri Hranovnici zhorelo niekoľko hektárov lesa. Na mieste zasahovali desiatky hasičov a dva vrtuľníky
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Po pár dňoch ďalší požiar v podtatranskej oblasti

Príroda pod Tatrami zažila ďalší úder v podobe ničivé ohňa. Tentokrát sa rozhorel les pri obci Hranovnica. Riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade uviedol, že k požiaru boli povolaní tesne pred štrnástou hodinou popoludní.

Jeho príčinou bol spadnutý strom na vedenie vysokého napätie, od ktorého sa chytila suchá tráva uprostred lesa. Našťastie, z veľkej časti išlo o rúbanisko. Hasilo sa ale ťažko.

V ťažko dostupnom teréne zasahovala i letka ministerstva vnútra

„Nakoľko išlo o ťažko prístupný terén najmä pre techniku a takisto je tu veľké prevýšenie, mali sme menší problém s dopravou vody. Napokon sa nám ho podarilo vyriešiť a požiar sme na čele zastavili. Momentálne prebiehajú hasebné práce priamo na požiarisku,“ hovorí veliteľ zásahu. Ako dlho bude trvať, kým požiar definitívne uhasia, však konkretizovať nevedel: „Či to bude dnes alebo zajtra neviem povedať. Záleží od toho, aká bude poveternostná situácia, či bude fúkať vietor alebo nie“:

Momentálne je na mieste stále približne päťdesiat hasičov z Popradu, Prešova, Kežmarku, Starej Ľubovne a zo Spišskej Starej Vsi. Na hasenie požiaru bolo použitých pätnásť kusov techniky a vrtuľník z prešovskej leteckej základne i vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR.

Presný odhad a škody zatiaľ vyčíslené nie sú. Zhorelo však približne päť hektárov lesa.

Pri Hranovnici zhorelo niekoľko hektárov lesa
1
Galéria
Požiar pri Hranovnici
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM