Peter Handzuš Iné športy

Priaznivci športového rybolovu pozor! Do Svitu sa chystá svetová rybárska špička

Mesto Svit bude v máji 2016 hostiť športové podujatie svetového významu. V dňoch 26. - 29. mája 2016 sa na rieke Poprad vo Svite budú konať Majstrovstvá sveta národov v love rýb udicou na prívlač, na ktorých je plánovaná účasť zástupcov zo sedemnástich štátov z celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Priaznivci športového rybolovu pozor! Do Svitu sa chystá svetová rybárska špička
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom podujatia je Slovenský rybársky zväz v spolupráci s Miestnou organizáciou Slovenského rybárskeho zväzu vo Svite a podujatie zároveň prebehne s podporou Mesta Svit.

XIV. Majstrovstvá sveta národov v love rýb udicou na prívlač budú zahájené dňa 26.5. 2016 o 17.00 hod. na Námestí J. A. Baťu vo Svite. V dňoch 28.-29.5. 2016 budú prebiehať samotné preteky na rieke Poprad so zázemím v areáli Koliby. Majstrovstvá sveta budú ukončené slávnostným vyhodnotením dňa 29.5.2016 o 18­.00 hod. opäť na Námestí J. A. Baťu vo Svite.

„Pre celú Slovenskú republiku je česť usporiadať toto podujatie, ktoré je ocenením cieľavedomej práce a úspechov Slovenského rybárskeho zväzu na medzinárodnom poli. Od roku 1999 sme na našom malom Slovensku úspešne zorganizovali 9 významných medzinárodných podujatí v športovom rybolove, naposledy v tomto roku to boli 35. MS klubov v love rýb udicou na plávanú, ktoré sa konali v Žiline na rieke Váh“ uviedol Luboš Javor, tajomník Slovenského rybárskeho zväzu, Rada Žilina.

Svit už v septembri 2015 hostil medzinárodný turnaj v love pstruhov Trout union cup 2 Slovakia 2015, ktorý bol zároveň prípravou na Majstrovstvá sveta. Najlepšie sa tu darilo slovenským reprezentačným tímom, ktoré v rámci súťaže vyzbierali najviac pódiových ocenení a celkovým víťazom tour sa stal taktiež Slovák – Peter Horňák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM