Rastislav Búgel Hokej

Prichádza nový hokejový slovensko-maďarský pohár: Zúčastní sa ho aj HK Nitra!

Milovníci ľadového hokeja majú dôvod na radosť. Slováci sa spojili s našimi južnými susedmi a pripravili zaujímavé hokejové zápolenia.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza nový hokejový slovensko-maďarský pohár: Zúčastní sa ho aj HK Nitra!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Daily Mirror

Už od druhej polovice augusta odštartujú zaujímavé hokejové zápolenia. Odštartuje totiž prvý ročník nového slovensko-maďarského projektu. Ten bude na úrovni profesionálnych klubov a bude mať podobu Vyšehradského pohára.

  • Slovenské zastúpenie: HK Nitra, MšHK Žilina, HK Poprad, HC Nové Zámky
  • Maďarské zastúpenie: DVTK Miškolc, MAC Budapešť, UTE Budapešť
  • Zástupca Ebel ligy: Szekesfehérvár AV19

Richard Lintner prezradil pre facebook stránku Tipsport Ligy: „Dnešný hokej sa už v žiadnom prípade nezaobíde bez medzinárodnej spolupráce. Preto Prohokej v spolupráci s maďarským hokejovým zväzom organizuje tento projekt, ktorý má potenciál postupne naberať na sile. Na posledných rokovaniach okrem zástupcov zúčastnených klubov, prejavili veľký záujem o spoluprácu aj 2 kluby z Poľska, ktoré sa rokovaní tiež priamo zúčastnili. Formát pohára je jednoduchý. V auguste kluby odohrajú zápasy medzi skupinami (každý slovenský klub odohrá jeden zápas s každým maďarským klubom) a následne v októbri, novembri a v januári sa odohrajú zápasy playoff (jeden doma, jeden vonku) podobne ako sme zvyknutí vo formáte CHL. Veríme že okrem zaujímavej spolupráce si prídu na svoje hlavne hokejoví fanúšikovia, ktorým ponúkneme netradičnú klubovú konfrontáciu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM