Peter Handzuš Samospráva

Primátor Danko má nového viceprimátora. Stal sa ním Milan Baran

Po tom, čo sa druhý viceprimátor Popradu Štefan Kubík vzdal funkcie zo zdravotných dôvodov, na augustovom mestskom zastupiteľstve primátor vymenoval na jeho miesto Milana Barana.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Danko má nového viceprimátora. Stal sa ním Milan Baran
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Prekvapila ma ponuka ktorá prišla po abdikácii pána Kubíka. Mal som nejaký čas na rozmyslenie a rozhodol som sa počas minulého týždňa. Včera som informoval náš poslanecký klub, a dostal som jeho dôveru. Chceme presadzovať naše veci a mohli ste na zastupiteľstve vidieť, že som vystupoval normálne k tým veciam, ktoré sú mojou prioritou,“ povedal pre novinárov nový druhý viceprimátor.

Politika musí ísť bokom

Pre Barana boli doteraz dôležité otázky zachovania a rozširovania zelene v meste, rozvoj kultúry a problematika zahusťovania výstavby. „Niekedy sa tu zabehlo do politiky, čo by sa na miestnej úrovni nemalo stávať, ale v konštruktívnych veciach, ktoré sa týkajú rozvoja mesta vidíme zhody a dostávame sa k riešeniam, ktoré sú blízke nášmu klubu aj ostatným poslancom,“ povedal o spolupráci poslaneckých klubov na miestnej úrovni.

Top priority

Posledný rok pred komunálnymi voľbami už možno nebude mať nový viceprimátor priestor presadzovať nové myšlienky no chce sa venovať bodom z programu, s ktorým šiel do posledných volieb. „V roku 2010 sme rozbiehali kultúru s rozpočtom 8 tisíc eur. Myslím, že pod naším tlakom, ale aj zmenou postoja mesta sa to začalo meniť a sami vidíte, že toto kultúrne leto v Poprade je už o niečom inom. Mne leží na srdci aj zeleň. Niektoré miesta sa začínajú pretvárať na takú nie veľmi šťastnú kombináciu budov, ktoré sa kumulujú a Popradu chýbajú centrálne parky. Veľa sa urobilo pri revitalizácii zelene na sídliskách a mestských častiach, no generel zelene považujem za dôležitú prioritu, aby sa tu postupne začali vytvárať centrálne parky a zóny zelene,“ zhrnul svoje priority na zbytok volebného obdobia Milan Baran.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM