Monika Vengrínová Samospráva

Primátor Jozef Švagerko po návšteve Spišskej Novej Vsi: Toto je cesta spolupráce a rozvoja regiónu

V rámci prvej oficiálnej cesty navštívil popradský primátor Jozef Švagerko Vysoké Tatry. Ako s ďalším sa stretol s primátorom Spišskej Novej Vsi Jánom Volným, s ktorým hovorili o Spiši, možnej spolupráci a rozvoji regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Jozef Švagerko po návšteve Spišskej Novej Vsi: Toto je cesta spolupráce a rozvoja regiónu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Naše stretnutie bolo najmä o Spiši. Regióne, ku ktorému sa hlási Poprad, Spišská Nová Ves, Levoča, Tatry. Toto je prirodzený región, ktorý bol nejakým politickým rozhodnutím rozdelený. Ja nechcem, aby sa región delil hranicami okresu, či kraja,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Ako ďalej uviedol, hovorilo sa najmä o prepojení informácií o akciách, leteckom spojení, či rôznych aktivitách v rámci celého tohto regiónu. Nakoľko je Poprad spojnicou dopravných tepien, ktorými sú železnica, diaľnica a letisko a Spišská Nová Ves letisko ani diaľnicu nemá a i na železnici nestoja nové vlakové spojenia, chcú primátori túto situáciu využiť a prepojiť rôzne informácie o kultúrnych, spoločenských, či športových akciách.

„Chceme informovať i o nových leteckých linkách, aby Novovešťania necestovali do Košíc, ale aby využívali naše letisko. Našou víziou je tiež informovať o rôznych aktivitách z Popradu a Tatier v Spišskej Novej Vsi. A samozrejme naopak chceme, aby Popradčania a Tatranci navštevovali Spišskú, či už ich basketbal, Spišské trhy a rôzne iné akcie a tiež Slovenský raj,“ dodal Švagerko s tým, že to je cesta spolupráce a rozvoja regiónu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM