Monika Vengrínová Rôzne

Primátor prijal darcov krvi: Vyslovil presvedčenie, že spoločnosť začne byť voči nim vnímavejšia

Primátor mesta Poprad Jozef Švagerko prijal v obradnej sieni MsÚ v Poprade darcov krvi, ktorí boli Slovenským Červeným krížom ocenení zlatou a diamantovou Janského plaketou a Kňazovického medailou. Pozvanie prijali aj darcovia z okolitých miest a obcí.

Ilustračný obrázok k článku Primátor prijal darcov krvi: Vyslovil presvedčenie, že spoločnosť začne byť voči nim vnímavejšia
Zdroj: Dnes24.sk

„Som veľmi rád, že moje pozvanie prijali nielen Popradčania, ale aj obyvatelia okolitých miest a obcí. Chcem, aby sme to spoločne vnímali ako posolstvo, že dobré skutky v Poprade nerozlišujeme podľa toho, kto sa kde narodil, ale v prvom rade podľa ich skutočnej podstaty. A aj keď naše mestá a obce od seba delia kilometre, verím že aj toto stretnutie bude jedným z krokov, vďaka ktorým budeme mať k sebe ľudsky stále bližšie a bližšie,“ uviedol popradský primátor, ktorému pri slávnostnom prijatí asistoval aj 2. viceprimátor Pavol Gašper.

Stretnutia sa zúčastnilo 14 darcov krvi. Jozef Švagerko vyslovil presvedčenie, že spoločnosť začne byť voči šľachetnej pomoci darcov krvi vnímavejšia a získajú tak postavenie, ktoré im právom patrí. „Toto slávnostné prijatie nech je signálom, že v našom meste preto urobíme maximum. Ďakujem vám v mene Popradu a jeho obyvateľov,“ uzavrel poďakovaním Švagerko.

Na slávnostnom prijatí sa zúčastnili

  • držitelia Kňazovického medaily – Janka Chovanová, Jozef Pavliga
  • držitelia diamantovej Janského plakety – Magdaléna Godlová, Ján Lang, Anton Vízner
  • držitelia zlatej Janského plakety – Oľga Erbnová, Peter Dziak, Jozef Fábry, Marcel Greňa, Viktor Harabin, Dávid Hropko, Štefan Chladoň, Stanislav Jacák, Ján Kalinay
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM