Monika Vengrínová Rôzne

Primátor Vysokých Tatier prišiel s kritikou: Takto sa obul do návrhu umiestniť utečencov v našich veľhorách!

Na včerajšie vyjadrenie podpredsedu strany SAS a bývalého ministra obrany Ľubomíra Galka o tom, že utečencov by štát mohol umiestniť v objektoch v Tatranských Matliaroch, reagoval sám primátor Vysokých Tatier. S Galkom zásadne nesúhlasí.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Vysokých Tatier prišiel s kritikou: Takto sa obul do návrhu umiestniť utečencov v našich veľhorách!
Zdroj: TASR

Ľubomír Galko uviedol, že jednou z možností pre umiestnenie utečencov by mohli byť nevyužité objekty bývalých Vojenských klimatických kúpeľov v Tatranských Matliaroch. Mesto Vysoké Tatry s ním nesúhlasí.

„V prvom rade, nie je to mimo zastavaného územia, ako uvádza a už vôbec tento priestor nie je oplotený. Navyše, Vysoké Tatry sú destináciou cestovného ruchu a práve v týchto nepokojných časoch si ich mnohí domáci i zahraniční návštevníci vyberajú práve preto, že tu nachádzajú pokoj a cítia sa bezpečne,“ vysvetlil primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

Ako primátor ďalej dodal, vyjadrenie pána Galka považuje mesto Vysoké Tatry za urýchlené a nekoncepčné, nakoľko sám hovorí, že utečenci neprišli na Slovensko za rekreáciou. „Takže nerozumieme dôvodu, prečo by ich štát mal posielať tam, kam ľudia chodia za oddychom,“ dodal Mokoš.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM