Martin Sýkora Iné športy

Primátorskú desiatku ovládol Orolín, Podtatranský polmaratón Zimmermann

Uplynulý víkend sa pod Tatrami bežalo. Opäť po roku boli z popradského námestia pripravené štart a cieľ pre dva hlavné behy - Primátorskú desiatku a Podtatranský polmaratón.

Ilustračný obrázok k článku Primátorskú desiatku ovládol Orolín, Podtatranský polmaratón Zimmermann
Foto: Martin Želonka

Už tretíkrát sa v Poprade konalo finále série Tatry v pohybe Prestige Tour 2017. Zúčastnilo sa približne 700 bežcov v rôznych vekových kategóriách.

Polmaratónska trať prechádzala cyklochodníkom do Svitu cez miestny futbalový štadión a cestou späť ulicami Spišskej Teplice až do Popradu. Medzi mužmi bol najrýchlejší Marián Zimmermann (1:14:52), ktorý nastúpil od štartu veľmi rýchle tempo, ktoré musel upraviť – aj kvôli počasiu. „V Poprade je obvykle teplo,“ zhodnotil podmienky Zimmermann, účastník všetkých troch ročníkov a zároveň bežecký Kráľ Tatier.

Primátorská desiatka bola odvetou za minulý rok, ktorý ovládol Jozef Dubašák. Popradský bežec sa teraz z druhého miesta pozeral na chrbát kamarátovi Pavlovi Orolínovi. „Beh bol krásny. Sme si vymenili pozície s Paľom. Minulý rok som zvíťazil, teraz bol za mnou, takže mi to vrátil aj s úrokmi,“ povedal v cieli Jozef Dubašák. „Každý rok je tu teplejšie, ale ja som maximálne spokojný. Prišiel som si zlepšiť čas oproti minulému roku a to mi aj vyšlo,“ dodal Orolín, novopečený víťaz Primátorskej desiatky.

Primátorská desiatka a Podtatranský polmaratón 09/2017
32
Galéria
Foto: Martin Želonka

Medzi ženami to na polmaratónskej trati bola jednoznačná záležitosť Patrície Puklovej (1:27:19). „Bolo veľmi teplo. Už okolo 15-teho kilometra som vedela, že to na osobný rekord nebude. Bolo to ťažké, celý polmaratón som si v podstate bežala sama,“ konštatovala v cieli víťazka. Na desiatke si najlepšie počínala Romana Komárňanská, ktorá si na preteky odbehla zo sústredenia vo Vysokých Tatrách. „Našťastie boli predo mnou chalani, keďže som z Trnavy a trať veľmi dobre nepoznám. Pripravujem sa na októbrový viedenský polmaratón,“ Komárňanská.

Vysoká účasť a veľký záujem o preteky dokázali, že pod Tatrami zaznamenal beh veľký boom, s ktorým súvisí aj neustále zvyšovanie kvality organizácie i bežeckých výkonov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM