Peter Handzuš Samospráva

Primátorského úradu sa už ujal aj Miroslav Škvarek. Svit má byť v prvom rade o ľuďoch

Svojho úradu sa v pondelok ujal aj nový primátor mesta Svit Miroslav Škvarek. Na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve mu funkciu odovzdal teraz už exprimátor Rudolf Abrahám.

Ilustračný obrázok k článku Primátorského úradu sa už ujal aj Miroslav Škvarek. Svit má byť v prvom rade o ľuďoch
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Nový primátor Svitu sa funkcie ujal po sľube, ktorý si prišli do Spolcentra vypočuť desiatky obyvateľov Svitu. Po prevzatí úradu MIroslavom Škvarekom sa svojich mandátov ujali aj novozvolení poslanci Ján Drobný, Ivan Zima, Dáša Vojsovičová, Rudolf Abrahám, Mária Smatanová, Eva Kačmarčíková, František Drozd, Jana Bobulová, Ivana Švagrovská, Ján Babčák, Marián Bezák a za uvoľnené miesto po Miroslavi Škvarekovi svitskú dvanástku doplnil Jozef Timkovič.

Svit má byť v prvom rade o ľuďoch

„Vo Svite je dobrá, vianočná atmosféra. A v pohodovej atmosfére chceme vo Svite pokračovať najbližšie štyri roky. Už sa teším na prácu, ktorá nás čaká,“ povedal s úsmevom nový primátor Svitu, ktorý nechce hovoriť o tom, čo treba vo Svite postaviť či opraviť. Podľa neho Svit nie je o chodníkoch a o cestách, ale o ľuďoch, o kvalite života, o tom, že si majú navzájom vychádzať v ústrety. „Máme byť k sebe úctiví, máme chodiť s úsmevom. Toto je dôležité. Keď je toto, ostatné príde samo,“ pokračoval Škvarek a dodal: „Mojim cieľom je priniesť nášmu mestu taký cveng. Aby to v meste žilo, aby fungovali bazálne veci, ktoré majú fungovať a nadstavbové veci, ktoré robia život pekným.“

Koalícia má polovicu poslancov

Sviťania vo voľbách rozhodli, že v mestskom zastupiteľstve sa vymenila polovica poslancov. A rovnako polovica poslancov v zastupiteľstve by mala hájiť záujmy kolalície, za ktorú Škvarek kandidoval na primátora. „So zložením mestského zastupitelstva som veľmi spokojný. Všetci dvanásti členovia mestského zastupitelstva sú ľudia, ktorí vedia, do čoho šli. Sú to ľudia skúsení. Myslím, že zásadné problémy tam nevzniknú, pretože budeme komunikovať, aby výsledok pre verejnosť bol správny,“ zhodnotil rozloženie síl v mestskom zastupiteľstve Škvarek.

Vicemprimátorom sa stal Ivan Zima, ktorý pôsobil v zastupiteľstve aj dve predchádzajúce volebné obdobia. Podľa Škvareka je verejne známy, zodpovedný a uvážlivý človek. „Myslím, že si budeme navzájom vyhovovať,“ konštatoval nový primátor Svitu.

Budúcnosť vidí v silnom regióne

Pre mestá pod Tatrami je dôležité, aby vzájomne spolupracovali. Spolupráca môže pre ľudí doniesť viac, než si možno niektorí myslia. „Naše ďalšie kroky budú viesť k tomu, aby sme v tomto regióne spolupracovali. Jedine touto cestou sa môžeme uberať. Ak vytvoříme veľký región, s obrovským množstvím ľudí, tak to je iná sila, ako keď nejaké maličké mestečko ide čosi presadzovať. Toto je dôležité pre celý región, pre zamestnanosť, pre ľudí,“ prezradil niečo zo svojej vízie Miroslav Škvarek.

Primátorského úradu sa už ujal aj Miroslav Škvarek. Svit má byť v prvom rade o ľ
25
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM