Monika Vengrínová Samospráva

Pripomienky, požiadavky a návrhy na umiestňovanie stavieb: Takto sa môžete zapojiť do rozvoja mesta

Zapojiť sa do rozvoja mesta a prípravy jeho územného plánu dáva mesto možnosť všetkým Popradčanom. Tí môžu pripomienkovať, podávať návrhy a požiadavky, ktoré budú po posúdení zapracované do územného plánu mesta.

Ilustračný obrázok k článku Pripomienky, požiadavky a návrhy na umiestňovanie stavieb: Takto sa môžete zapojiť do rozvoja mesta
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Poprade schválilo začatie procesu preskúmania územného plánu mesta. Popradčania tak majú možnosť svoje pripomienky, požiadavky a nápady, ktoré navrhujú zapracovať do územného plánu, doručiť na Mestsky úrad, a to mailom, poštou alebo osobne.

Územný plán je záväzným dokumentom, ktorý určuje za akých podmienok a kde budú v meste umiestňované stavby. „Požiadavky je možné formulovať písomne, prípadne je možné pripojiť k nim fotografie alebo mapy s detailnejším zakreslením uvedených pripomienok a požiadaviek a to do 31.augusta tohto roka. Požiadavky by mali obsahovať popis súčasného stavu a návrh riešenia,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že kvôli procesu preskúmania a celkovej veľkej aktualizácie, nebude obstarávať zmeny a doplnky.

Tieto žiadosti budú automaticky zahrnuté ako požiadavka v rámci preskúmania územného plánu. Mesto sa týmto spôsobom snaží vyjsť v ústrety obyvateľom, ktorí tak majú možnosť priamo sa zapojiť do rozvoja mesta a prípravy jeho územného plánu ako nástroja ochrany ich investícií a právnej istoty.

„Budeme veľmi radi, ak Popradčania využijú túto príležitosť a vyjadria svoj názor. Aj to bude dôkazom toho, že im na budúcnosti nášho mesta záleží a chcú participovať na jeho ďalšom rozvoji,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Vznesené požiadavky po posúdení zapracuje samospráva do územného plánu na vlastné náklady. Mesto zároveň začalo pracovať na ďalšom strategickom dokumente – Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Poprad na roky 2016–2023 s výhľadom do roku 2040.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM