Tlačové správy

Prirodzené vzdelávanie detí: Slovanet ako prvý operátor prepol detské TV stanice do angličtiny

Na základe výsledku prieskumu realizovaného spoločnosťou Marketing & Netforce, ktorého úlohou bolo identifikovať záujem rodičov detí do 12 rokov o prepnutie detských TV staníc do anglického jazyka, urobil Slovanet tento krok ako prvý telekomunikačný operátor na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Prirodzené vzdelávanie detí: Slovanet ako prvý operátor prepol detské TV stanice do angličtiny
Zdroj: YouTube.com

V anglickom jazyku od pondelka vysiela šesť detských staníc

„Celoeurópske prieskumy a príklady jasne ukazujú, že v krajinách, v ktorých je vysielanie v angličtine, dosahujú ľudia oveľa vyššie znalosti cudzieho jazyka v porovnaní s krajinami, ktoré preferujú dabing. Na základe našej intuície, potvrdenej prieskumom s veľmi vysokými percentami, sme sa rozhodli ako prvý telekomunikačný operátor na Slovensku prepnúť v češtine vysielané detské TV stanice do anglického jazyka. Veríme totiž, že v takýchto prípadoch môže komerčný sektor pomôcť v jazykovom vzdelávaní našich najmladších,“ hovorí Ján Michlík, riaditeľ Úseku podpory predaja firmy Slovanet.

Z dôvodu zvyšovania jazykovej zdatnosti detí, tak telekomunikačný operátor v utorok 8.októbra prepol detské, dokumentárne, ale aj filmové TV stanice Disney Channel, Nickelodeon a Jim Jam, do anglického jazyka, pričom BabyTV a Cartoon Network vysiela v pôvodnom znení už dávno.

Angličtinu za češtinu žiadalo vymeniť až 90 % opýtaných

V prieskume Slovanetu takmer 80% opýtaných potvrdilo, že z televíznych prijímačov počuje najčastejšie český jazyk a 90 % zo všetkých opýtaných má výrazný záujem na tom, aby ich vlastné deti sledovali detské TV programy v anglickom jazyku.

Slovenský prieskum doslova kopíruje aj prieskum Európskej komisie Eurobarometer, z ktorého vyplýva, že až 98 % Európanov považuje ovládanie cudzích jazykov za prínos pre budúcnosť svojich detí. V tom istom prieskume 87 % opýtaných Slovákov považuje angličtinu za jeden z najužitočnejších jazykov pre budúcnosť svojich detí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM