Tlačové správy

Prius opäť boduje: Model zo stajne Toyota patrí k najbezpečnejším na cestách

Už tri po sebe nasledujúce generácie modelu Toyota Prius získali od nezávislej testovacej organizácie najvyššie päťhviezdičkové hodnotenie. Prečítajte si, prečo práve toto auto patrí k najviac bezpečným na svete...

Ilustračný obrázok k článku Prius opäť boduje: Model zo stajne Toyota patrí k najbezpečnejším na cestách
Zdroj: Autoklub, a.s.

Úplne nová Toyota Prius si zaistila najvyššie päťhviezdičkové hodnotenie pri nezávislom testovaní bezpečnosti organizácie Euro NCAP. Výsledky potvrdzujú reputáciu modelu Prius ako jedného z najbezpečnejších vozidiel svojej triedy, ktoré stavia na predchádzajúcich päťhviezdičkových kvalitách modelov druhej a tretej generácie.

Vďaka neustálemu vylepšovaniu bezpečnostných technológií automobilky Toyota dokázal model Prius – najpredávanejšie plne hybridné vozidlo na svete – splniť prísnejšie a rozsiahlejšie testovacie kritériá organizácie Euro NCAP. Tie skúmajú nielen otázku, ako dobre sú cestujúci vo vozidle a chodci chránení počas reálnych nehôd, ale hodnotia aj kvalitu a rozsah poskytovaných bezpečnostných prvkov.

Nový Prius dosiahol vynikajúce skóre 92 percent za celkovú ochranu dospelých cestujúcich, 82 percent za ochranu detí, 77 percent za úroveň ochrany chodcov a 85 percent za výkonnosť bezpečnostných asistenčných systémov.

Maximum bodov dostal nový Prius počas testovania bočného nárazu do prekážky a „dobrú úroveň ochrany všetkých kritických častí tela“, ako aj za výkonnosť núdzového brzdenia. Táto bezpečnostná funkcia, ako súčasť protikolízneho systému vozidla, dokáže zaznamenať prítomnosť chodcov a iných vozidiel v dráhe vášho vozidla a náležite zasiahnuť.

Protikolízny systém tvorí súčasť balíka prvkov aktívnej bezpečnosti Toyota Safety Sense, rovnako ako adaptívny tempomat s funkciou sledovania v celom rozsahu rýchlostí, systém upozornenia na vybočenie z jazdného pruhu s reguláciou riadenia, automatické diaľkové svetlá a systém rozpoznávania dopravných značiek, ktoré sa dodávajú ako štandard vo všetkých nových modeloch Prius. Dostupné sú aj ďalšie systémy pracujúce na báze radaru, ako je systém monitorovania mŕtveho uhla a systém upozornenia na križujúce vozidlá.

Nárazové testy skončili tiež na jednotku. Ich výsledky svedčia o pevnosti karosérie tohto modelu, ktoré vhodným spôsobom využívajú výstuže na strategických miestach a tiež ocele s vysokou pevnosťou. Vďaka tomu sa sila nárazu absorbuje a prenáša preč od kabíny.

V novom modeli Prius dosahuje plne hybridná technológia doposiaľ najväčšie pokroky v oblasti úspory paliva a znižovania emisií, pričom však prináša výrazne väčší pôžitok z aktívnejšej jaz­dy.

Viac informácií na http://newsroom.toyota.eu/

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Prius opäť boduje: Model zo stajne Toyota patrí k najbezpečnejším na cestách
6
Galéria
Zdroj: Autoklub, a.s.
Zdroj: Autoklub, a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM