Martin Sýkora Správy

Problém v podtatranskej dedine: Vo vyššie položených častiach netečia voda

Bez vody je ťažké žiť. Aké to je, cítia obyvatelia pod Tatrami. Vyššie položené domácnosti v podtatranskej obci Lendak v okrese Kežmarok trápia problémy s vodou.

Ilustračný obrázok k článku Problém v podtatranskej dedine: Vo vyššie položených častiach netečia voda
Foto: Slávka Kellová

V niektorých domácnostiach zaznamenali pokles tlaku alebo úplné zastavenie prítoku pitnej vody. „Obec pristúpila k odstávkam vody v nižšie položených častiach obce, aby sa pitná voda dostala aj do domácnosti, ktoré sú vyššie položené,“ priblížil vedúci Prevádzkarne obce Ján Lizák. Samospráva zároveň vyzvala obyvateľov, aby si skontrolovali vodovodné šachty a prípojky a zároveň šetrili vodou.

„Niektorí obyvatelia nerešpektujú výzvu na zabezpečenie vodovodných šácht. Vplyvom nízkych teplôt niektorým popraskali potrubia a voda unikala. Boli nám nahlásené nejaké poruchy, ktoré však boli vyriešené, ale problém naďalej pretrváva,“ uviedol Lizák.

Regulácia dodávok pitnej vody potrvá dovtedy, kým sa nepodarí skontrolovať celý vodovodný systém a odstrániť tak i príčinu úbytku vody. Lendak, ktorý má viac ako 5200 obyvateľov, prostredníctvom svojej príspevkovej organizácie Prevádzkareň obce spravuje obecný vodovod i kanalizáciu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM