Peter Handzuš Rôzne

Profesionálni hasiči sa nebudú sťahovať do Levoče

Profesionálni hasiči ostávajú v Kežmarku a nebudú sa sťahovať do Levoče, čo uvítal aj primátor mesta Spišská Belá Štefan Bieľak.

„Určite to zabezpečí doterajšiu dostupnosť štátneho požiarneho dozoru pre okolité mestá a obce, ako aj pre ich obyvateľov,“ konštatoval Bieľak.

Rovnako podľa neho riešenie mimoriadnych udalostí tak bude riadené v rámci príslušných orgánov jedného okresu. „Aj samotná veľkosť a náročnosť územia nášho okresu si vyžaduje bližšie riadenie hasičských jednotiek v prípade potrebných zásahov,“ dodal primátor.

Ministerstvo vnútra SR prehodnotilo svoj návrh na reorganizáciu a racionalizáciu okresných riaditeľstiev (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a rozhodlo sa ponechať sídlo OR HaZZ v Kežmarku. Tento fakt je podľa Bieľaka výsledkom úsilia Regionálneho združenia tatranských a podtatranských obcí, Združenia miest a obcí Slovenska a ďalších subjektov. V prípade, že by sa OR HaZZ presťahovalo do Levoče, hasiči by to mali do niektorých obcí aj ďalej ako 70 kilometrov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM