Pavol Krupka Rôzne

Poprad navštívili deti a učitelia z troch európskych krajín, najďalej to mali z Malty

Rozvíjanie priateľstva, poznávanie jednotlivých národov a tiež podporaekologického myslenia - to je cieľom multilaterálneho projektu Peple - Profit - Planet, ktorý v uplynulých dňoch hostila popradská základná škola. Deti a učitelia z troch európskych krajín v stredu zavítali aj na tunajšiu radnicu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad navštívili deti a učitelia z troch európskych krajín, najďalej to mali z Malty
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Holandsko, Nemecko, Malta a Slovensko a mnohé ďalšie krajiny spája nielen členstvo v Európskej únii, ale aj túžba po vzájomnom zbližovaní a spoznávaní. Platí to predovšetkým o mladej generácii, ktorá sa zapája do vzdelávacích projektov, realizovaných spoločne v rámci programov EÚ. Spoločné tvorivé stretnutia detí zo základných škôl podporuje aj podprogram Comenius. Štyri školy z menovaných štátov, z nich jedna z Popradu, sa pred viac ako rokom dohodli, že vytvoria projekt s názvom People – Profit – Planet. V ňom sa budú venovať predovšetkým rôznym témam životného prostredia. Deti si zároveň vzájomne predstavia svet, v ktorom vyrastajú, a budú sa zamýšľať nad tým, ako by mohli čo i len malým kúskom prispieť k všeobecnej snahe o zlepšenie kvality života. Výsledky ich úsilia vyúsťujú do prezentácií, ktoré sa realizujú priamo v jednotlivých školách.

Popradské stretnutie bolo v poradí štvrté. Hostitelia zo Základnej školy s materskou školou na Dostojevského ulici pripravili pre svojich rovesníkov pestrý program, v ktorom sa zoznámili s krásami a históriou nášho regiónu s dôrazom na ochranu životného prostredia.

Spravodajský portál Poprad24 zachytil niektoré momenty stredajšieho programu – predstavovanie projektov v priestoroch hostiteľskej školy a prijatie hostí na popradskom Mestskom úrade. Vo videu sme zaznamenali aj myšlienky a pocity zúčastnených detí a učiteľov.

Program Comenius: Poprad navštívili deti a učitelia z troch európskych krajín
34
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Program Comenius: Poprad navštívili deti a učitelia z troch európskych krajín
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM