Peter Handzuš Futbal

Prvá päťka sa už rysuje. Ostatní budú bojovať o záchranu

Prvé kolo v Novom roku bolo už šiestym dielom Podtatranskej futsalovej ligy. Postupne sa začína ligový pelotón rozdeľovať na na päticu tímov postupujúcich do skupiny o titul a druhú päťku, ktorá bude bojovať o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku Prvá päťka sa už rysuje. Ostatní budú bojovať o záchranu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé body sezóny získal Veľká Orságh Team, Neo Poprad a Futsal Team Union Poprad ostávajú i naďalej bez prehry a straty bodu.

Veľký Slavkov – Veľká Orságh Team 2:4 (1:2)

Góly: 1. Zdenko Gaj, 31. Štefan Dovalovský – 7. Milan Božoň, 18. Martin Sluka, 24. Michal Kašper, 28. Martin Sluka

V tomto súboji sa stretli mužstvá z najnižších priečok tabuľky, keď obaja súperi boli zároveň aj bez bodov. Zápas lepšie začal Veľký Slavkov, ktorý sa pomerne rýchlo a pohodlne ujal vedenia už v 1. minúte. Hral sa otvorený a útočný futsal s množstvom šancí. Ešte do polčasu sa Veľčanom podarilo otočiť nepriaznivý výsledok. Aj do druhého polčasu vstúpili lepšie, keď zahrali po faule nacvičený signál, na konci ktorého sa prezentoval peknou hlavičkou Michal Kašper – 1:3. Veľká v krátkom rozpätí pridala aj štvrtý gól a o výsledku bolo rozhodnuté i napriek zníženiu na 2:4 z pohľadu Slavkovčanov. Súboj deviateho s desiatym lepšie zvládol Orságh Veľká Team, ktorý si síce na postavení v tabuľke nepolepšil, ale získal prvé body v sezóne a hneď tri.

Neo Poprad – OV SZM 1983 8:2 (4:0)

Góly: 6. Lukáš Janigloš, 18. Peter Rackovský, 19. Jozef Tropp, 19. Marek Badzik, 22. Ľubomír Kovalčík, 26. Peter Rackovský, 27. Jozef Tropp, 39. Peter Rackovský – 29. Jozef Polák, 36. Jozef Polák

Hráči OV SZM 1983 držali nerozhodný stav až do 6. minúty, kedy sa peknou strelou prezentoval Lukáš Janigloš a otvoril strelecký účet večera pre Neo Poprad. Diváci čakali na druhý gól až do 18. minúty, ale potom ich videli v rýchlom slede až tri. Ani po polčase sa obraz hry nezmenil a skóre narastalo až do stavu 7:0, kedy sa dvakrát po sebe trafil Jožo Polák a korigoval stav na 7:2. V závere ešte skompletoval hetrik Peter Rackovský a Neo Poprad si s prehľadom splnil svoju trojbodovú povinnosť.

FK Poprad U19 – Stará škola 2:4 (0:3)

Góly: 34. Nikodém Barabas, 36. Matúš Pavličko – 7. Tomáš Sabo, 11. Juraj Kšenzakovič, 16. Matúš Dulovič

Mazáci zo Starej školy sa v zápase museli vysporiadať s dravosťou a rýchlosťou mladých futbalistov z Popradu. Misky váh na stranu borcov zo Starej školy naklopil po prvý raz Tomáš Sabo. Popradčania hrozili po rýchlych kombinančných akciách, na konci ktorých bolo nepresné zakončenie alebo dobre chytajúci Huszárik. Ešte do polčasu tak prišli góly z kopačiek Kšenzakoviča a Duloviča a na prestávku odchádzali futsalisti Starej školy s trojgólovým náskokom. I v druhom polčase pokračovala vyrovnaná partia, nebezpečnejšia bola mladá krv z FK Poprad. Jeden z rozhodujúcich momentov prišiel po vylúčení Huszárika a nariadenej penalte sedem minút pred koncom, ktorú alternujúci brankár Sabo chytil. Vzápätí už však gólu nezabránil a pre Starú školu začali horúce chvíľky. V 36. minúte na rozdiel gólu znížil Matúš Pavličko a hra dostala potrebný náboj. V závere už hráči FK Poprad U19 nič nevymysleli a 23 sekúnd pred koncom postil tri body pre Starú školu Dušan Renner. Mladíkom z futbalovej školy Popradu tak ušiel aspoň bodík za remízu pomedzi prsty

FK Levoča – Do Počtu! 6:3 (3:2)

Góly: 2. Michal Brincko, 5. Henrich Vojtuš, 12. Peter Lešnovský, 24. Peter Pokrivčák, 38. Tomáš Ferenc, 39. Peter Kašper – 6. Peter Pokrivčák, 15. Denis Bednarčík, 33. Juraj Gáborčík

Veľmi dôležitý zápas čakal oba celky, ktoré chcú zabojovať o miestenku v prvej päťke. Duel sa začal lepšie vyvíjať pre Levočanov. Tí sa dostali pomerne hladko do dvojgólového vedenia zásahmi Brincka a Vojtuša. Kežmarčania kontrovali o krátku chvíľu Pokrivčákom. Pokoj na kopačky vrátil v 12. minúte Levoči Lešnovský – 3:1, no polčasový výsledok bol opäť tesný. Po prestávke Levoča pridala aj štvrtý gól a zahodila ďalšie dve stopercentné príležitosti. V ďalšom priebehu sa jej to však nevypomstilo, aj keď kapitánovi hostí Gáborčíkovi sa podarilo znížiť na rozdiel gólu ešte v 33. minúte. Tri body v samom závere ešte poistila Levoča dvoma presnými zásahmi. Hráčom tímu Do Počtu! však chýbali v závere aj fyzické sily a nakoniec z toho nič ako prehra byť nemohlo.

Futsal Team Union Poprad – Slovanet Poprad 8:4 (3:2)

Góly: 4. František Rumančík, 6. Adrián Tropp, 16. Adrián Tropp, 24. Lukáš Kubus, 31. Miroslav Monka, 31. Lukáš Kubus, 36. Milan Barabas – 3. Tomáš Šimko, 9. Marek Lipták, 33. Marek Lipták, 34. Ján Gašpar

Pre Futsal Team Union Poprad to v prvom polčase rozhodne prechádzka ružovým sadom nebola. Slovanet, nabudený víťazstvom z minulého kola, sa do favorita zahryzol bez rešpektu a dokonca sa ujal vedenia. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a Union odpovedal dvomi rýchlymi gólmi Rumančíka a Adriána Troppa. Na 2:2 vyrovnal v 9. minúte Lipták a remízový stav trval do 16. minúty, kedy sa svojim 19. gólom sezóny presadil A. Tropp. Po prestávke sa trefou z ťažkého uhla presadil Kubus. A keď Monka posadil na nohu protihráča Liptáka aj piaty gól Unionu, zdalo sa byť rozhodnuté. To nebolo zo strany Unionu všetko, onedlho sa po sérii zahodených šancí trafil znova aj Lukáš Kubus – 6:2. Gólová paráda pokračovala ďalej, už o 30 sekúnd bol na konci peknej akcie Slovanetu Lipták. V 34. minúte zaťažil konto Unionu štvrtým gólom Gašpar a hra dostala nový impulz. Koniec nádejám Slovanetu spravil po vyšachovaní obrany Barabas a v poslednej minúte uzavrel strelcký účet Beller. Union tak ostal aj po šiestom zápase bez porážky.

Zdroj: PFL.sk

Prvá päťka sa už rysuje. Ostatní budú bojovať o záchranu
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Prvá päťka sa už rysuje. Ostatní budú bojovať o záchranu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM