Peter Handzuš Iné športy

Prvá súťaž v novom roku sa vydarila: Shihanisti doviezli z Košíc sedem medailí

Na prvú súťaž v novom roku vycestoval Karate klub Shihan Poprad v sobotu, 23. januára do Košíc, kde sa v športovej hale železničného učilišťa konal 9. ročník medzinárodného turnaja Memoriál Michala Bozogáňa.

Ilustračný obrázok k článku Prvá súťaž v novom roku sa vydarila: Shihanisti doviezli z Košíc sedem medailí
Foto: Shihan Poprad

V tomto ročníku po prvý krát zaradili usporiadatelia do programu aj kategórie súborného cvičenia kata. Práve tu prvú medailu pre Shihan vybojovala Vanesa Jankurová, ktorá aj napriek tomu, že patrí len medzi mladšie dorastenky, v kategórií kadetiek nedala svojím súperkám šancu a skončila prvá. Samuel Bednarčík v kategórií kata kadetov z eliminácií nepostúpil.

V kategórií športového zápasu kumite si dobre počínali mladšie žiačky. V kategórií do 30kg si to vo finále rozdali dve Popradčanky Veronika Jalowiczorová a Ema Zacharová. Z duelu úspešnejšie vyšla Ema a Veronika sa pre tento krát musela uspokojiť len so striebrom. Strieborná skončila aj Barbora Glatzová v kategórií do 35kg.

Medzi staršími žiakmi do 35kg Matúš Duda skončil v eliminačných bojoch. Lepšie sa v tejto kategórií darilo Adriánovi Kolesárovi, ktorý si vybojoval bronz. V kategórií do 40kg sa predstavili bratia Chudíkovci. Filipovi sa nedarilo a skončil v eliminácií. Lepšie si počínal skúsenejší Adam, ktorý si razil cestu až do finále. Tu po remíze v riadnom čase, zástavkový verdikt rozhodcovského panelu prvenstvo prisúdil ukrajinskému borcovi a Adam sa musel uspokojiť so striebrom.

Medzi mladšími dorastenkami nad 45kg Kristína Tapferová z eliminačných bojov nepostúpila. O čosi lepšie si počínal medzi mladšími dorastencami do 50kg Marko Jalowiczor, ktorý sa dostal do repasážnych bojov o bronz. V prvom zápase tvrdý faul do hlavy od maďarského pretekára, ktorý si za tento skutok vyslúžil diskvalifikáciu, neumožnil Markovi, v priamom zápase o medailu bojovať a tak skončil hneď za medailovými priečkami. V kategórií kadetov do 52kg sa Tomášovi Gajanovi nepodarilo postúpiť z eliminačných bo­jov.

Medzi kadetkami nad 54kg si cestu do finále razila Monika Pekarčíková. Finálový duel jej ale nevyšiel podľa predstáv a skončila nakoniec strieborná. Martinovi Banášovi sa medzi juniormi do 61kg nedarilo a skončil v eliminačných bojoch.

/jgz/

Prvá súťaž v novom roku sa vydarila: Shihanisti doviezli z Košíc sedem medailí
10
Galéria
Foto: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM