Peter Handzuš Futbal

Prvé body pre popradské futbalistky: Dievčatá si vychutnali víťazstvo nad Lučencom

Popradské futbalistky odohrali počas víkendu 7. - 8. novembra dva zápasy proti súperkám z Lučenca. V sobotu nastúpili na posledné kolo jesennej časti ligy a v nedeľu dohrávali zápas 1. kola.

Ilustračný obrázok k článku Prvé body pre popradské futbalistky: Dievčatá si vychutnali víťazstvo nad Lučencom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po ťažkom začiatku sezóny, kedy sa naše diavčatá len začali zoznamovať s fungovaním ženskej ligy, sa v sobotu dočkali prvého víťazstva. Pre futbalistky, ktorých veľká časť ešte patrí do nižšej vekovej kategórie, to bol veľký úspech. V nedeľu už toľko športového šťastia nemali a v druhom zápase s Lučencom prehrali. „Sobotný zápas hodnotím veľmi dobre. Darilo sa nám nahrávať, tak ako sme to natrénovali. V nedeľu nám to už tak nešlo. Mali sme horší začiatok. Možno tam bola únava po sobote, ale my sa stále učíme,“ skonštatoval po poslednom zápase jesene tréner ženského tímu FK Poprad Ján Mlynár.

Každý ligový zápas je pre dievčatá vysoká škola. Ale ťažké zápasy musia prekonať, aby sa s futbalovou súťažou zžili. Výsledky z prvých kôl, kedy skončilo v sieti Popradčaniek desať a viac gólov sa už neopakujú a už majú na konte aj prvé víťazstvo. „Tréningy pomáhajú, ale zápas im dá oveľa viac. Dievčatá sa učia brániť, dostupovať súpera, učia sa nahrať. Dievčatá zvládli vysoké prehry veľmi dobre a zlepšujú sa, čo je vidieť na týchto posledných zápasoch,“ dodal Mlynár.

Divčatá majú chuť hrať

Kapitánkou ženského tímu FK Poprad je ostrieľaná športovkyňa, ktorú Popradčania poznajú z dlhoročného pôsobenia v ženskom hokeji. Mariana Kredatusová ma za úlohu držať náladu v tíme aj v tých najhorších chvíľach. Aby sa vysoké prehry neopakovali, podľa kapitánky potrebuje tím dobrú brankárku. „Je dôležité mať oporu v bráne. Ak nie je opora v bráne, hrá sa ťažko. V jednej hráčke sme našli brankárku, vidíme v nej perspektívu, skusili sme to s ňou a zatiaľ nám to ide,“ poukázala na jeden z dôvodov zlepšených výsledkov Majka Kredatusová a dodala: „Dievčatá ale majú chuť hrať a po prvej výhre ju majú ešte väčšiu. Verím, že tých výhier pribudne viac.“

V prvom rade treba chcieť

Pre divčatá, ktoré majú radi šport, sú dvere do futbalového klubu stále otvorené. Môžu sa prísť pozrieť, vyskúšať si niečo na tréningu a možno sa im futbal zapáči. A ako začínala Mariana Kredatusová? „Od malička som rada behala. Chceli ma aj do atletického klubu, ale vtedy som sa rozhodla pre hokej. Keďže v hokeji už vyrastá mladšia generácia a tým, že už mám svoj vek, skúsila som toto a ten futbal mi je teraz bližší,“ povedala o svojom prestupe k futbalu kapitánka Majka.

Pre dievčatá je podľa nej ale dôležité chcieť. Žiaden šport sa nedá robiť bez chcenia, tvrdého tréningu a sebazaprenia. „Bez chcenia to nepôjde. Viem, že chcem, zakusnem sa a idem do toho,“ prezradila svoj recept Kredatusová.

FK Poprad – FK LAFC Lučenec 2:1
Góly: 4. Urbanová, 63. Lišková – 21. Podmanická

FK Poprad – FK LAFC Lučenec 1:3
Góly: 37. Lišková – 17. Treláková, 57. Podmanická, 81. Balogová

FK Poprad - FK LAFC Lučenec
37
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM