Martin Sýkora Basketbal

Prvé štvrťfnále pre Šamorín: Poprad nevyužil výhodu domáceho prostredia

Popradské basketbalistky v prvom štvrťfinálovom zápase najvyššej slovenskej ženskej súťaže nestačili na Šamorín napriek tomu, že hrali na domácej palubovke.

Ilustračný obrázok k článku Prvé štvrťfnále pre Šamorín: Poprad nevyužil výhodu domáceho prostredia
Foto: Martin Sýkora

Rozhodnutie v prvej štvrtine

Popradské basketbalistky chceli na domácej palubovke potvrdiť 4. miesto po nadstavbovej časti proti Šamorínu, ktorý skončil na 5. priečke. Prvé štvrťfinále však pre podtatranské dievčatá vôbec nezačalo podľa predstáv. Po 10-tich minútach svietil na tabuli stav 9:19, čo sa neskôr ukázalo ako rozhodujúce. „Predstavovali sme si to úplne naopak. Chceli sme do toho dať veľkú energiu, ísť do vedenia v pohode si náskok ustrážiť. Opak bol pravdou,“ zhodnotil tréner BAM Poprad Milan Černický. Zlepšenou streľbou, ktorá však bola v podaní hostiteliek celkovo katastrofálna, sa v polčasovej prestávke dostal Poprad na dostrel.

Zdroj: YouTube.com

Veľký rozdiel v streľbe

Druhopolčasový boj o každý centimeter palubovky však Šamorín zvládol lepšie a nedovolil domácim priblížiť sa na rozdiel košu. „Prejavili sa väčšie skúsenosti na strane súpera. Hrali jednoduchšie, ľahšie, vytvárali si pozície, posúvali loptu. My sme sa v útoku trápili, hrali sme stále do plných. Škoda, že nás strelecká nemohúcnosť postihla v najnevhodnejšom čase. Trojky 1 k 15-tim je veľmi slabá vizitka,“ hodnotil Černický. Viac dôvodov na úsmev mala Timea Sujová, hrajúca asistentka trénerka Šamorína, ktorý už priebeh zápasu kontroloval. "Prišli sme do Popradu s tým, že chceme brániť. Vedeli sme ako hrá Poprad. Myslím, že sa nám to podarilo. Dostali sme len 7 bodov, čo si myslím, že je dobré. To, že nebol pekný basketbal? Je to play off, je jedna nula,“ konštatovala Sujová. Poprad prehral o 7 bodov a na zápasy v štvrťfinálovej sérii prehráva. Druhý zápas odohrajú súperky v stredu (14.3.) na horúcej šamorínskej palubovke. "Treba mať hlavy hore. Vieme, že nás čaká minimálne jeden zápas a skúsime to otočiť. Dnes sme skúšali hocičo – kombinovanú obranu, zónu. Skôr si však myslím, že by nám mohla pomôcť ľahkosť v útoku,“ hľadal recept na vyrovnanie série Černický.

BAM Poprad – ŠBK Šamorín 47:54 (23:31) (na zápasy 0:1)
Najviac bodov: Kupčíková 13, Kudličková, Drobná po 8 – Beronjová 12, Sujová 10, Vyňuchalová 8

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM