Peter Handzuš Rôzne

Prvomájové oslavy sa vydarili: Príjemné počasie a skvelý program

Stráviť 1. máj v Tatranskej Lomnici sa domácim aj turistom naozaj oplatilo. Od rána bol pre nich pripravený nabitý program.

Ilustračný obrázok k článku Prvomájové oslavy sa vydarili: Príjemné počasie a skvelý program
Zdroj: TASR

Dopoludnia patril centrálny mestský park v Tatranskej Lomnici recesistickému prvomájovému sprievodu a programu venovanému staršej generácii. Nestárnuce skladby priblížili vo svojom vystúpení aj Podtatranskí Alexandrovci, ktorých ako dirigent vedie Pavol Gašper. Ten má s dirigovaním veľké skúsenosti. Okrem Podtatranských Alexandrovcov ako viceprimátor diriguje aj mesto Poprad. “S touto partiou skvelých ľudí chceme odovzdať divákom to, čo spievame v refréne našej hymny: ‚Úsmev, radosť rozdávame, dokiaľ ešte zdravie máme‘,” prezradil Pavol Gašper.

Prvomájové oslavy sa vydarili: Príjemné počasie a skvelý program
21
Galéria
Zdroj: TASR

Podtatranskí Alexandrovci rozospievávajú milovníkov straších skladieb už od roku 2011. A prečo Alexandrovci? Možno aj preto, že zakladateľom súboru je Alexander Tokár. “Nie sme ruskí Alexandrovci, ale Podtatranskí Alexandrovci zo Svitu, nás stačí na pódiu aj menej. Je nás pätnásť a povedali sme si, že nás viac ani netreba. Do Tatranskej Lomnice sme prišli dvanásti, ale myslím, že to nie je problém a ľudí zabavíme,” povedal Alexader Tokár, zakladateľ súboru spievajúceho slovenské, české, ruské a ukrajinské pesničky.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com

Súčasťou programu v Tatranskej Lomnici je aj prehliadka automobilových a motocyklových veteránov. Po stavaní mája a vystúpení zabávačov Kaizera a Meluša vyvrcholí prvomájový program vystúpením skuín ABBORN a Generace 75.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM