Peter Handzuš Hokej

Prvý zápas a tri body: Po opatrnom začiatku nastrieľali líšky sedem gólov

Žreb prisúdil v úvodnom zápase hokejovej extraligy žien Popradským líškam súperky zo Spišskej Novej Vsi. Derby skončilo jednoznačne v prospech domácich.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas a tri body: Po opatrnom začiatku nastrieľali líšky sedem gólov
51
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Tradičný derby zápas medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou začal z oboch strán opatrne. Hosťujúce hráčky si boli vedomé, že ich je na striedačke len jedenásť a sily budú v priebehu zápasu ubúdať. Postupne sa hra na ľade pritvrdila a viackrát mal prácu aj lekár Michal Heržák a fyzioterapeut Dušan Matejka.

Líšky s pribúdajúcim časom obliehali bránu hostí čoraz častejšie. Gólové hody začali však až od druhej tretiny, keď opadla nervozita z prvého zápasu v sezóne a Zuzke Majeríkovej sa podarilo streliť hetrik. „Bez báb by som hetrik nedala. Hrali sme ako kolektív. Aj keď sa nám zo začiatku nedarilo, dali sme do toho všetko a potom to už išlo samo,“ povedala autorka troch gólov Zuzana Majeríková.

Zdroj: YouTube.com

Zápasové štatistiky hovoria jasnou rečou. Na domácu bránu šlo len päť striel, na bránu hostí šesťdesiat tri. Výhra Popradčaniek tak bola zaslúžená. „Sme spokojní s výhrou. Boli sme jednoznačne lepší, otázkou bolo len to, koľko dáme gólov. V závere už boli Spišiačky na konci zo silami. Myslím, že ich brankárka bude mať po zápase svalovú horúčku,“ zhodnotil zápas tréner Popradských líšok Milan Skokan.

Popradské líšky – HC Osy Spišská Nová Ves 7:0 (0:0, 3:0, 4:0)
Góly: 26. 42. 50. Majeríková, 32.41. MIkesková, 36. Wieczorek, 44. Staroňová

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM