Peter Handzuš Rôzne

PSK hľadá spoluvystavovateľov na ITF Slovakiatour 2012

Prešovský samosprávny kraj (PSK), ktorý bude na budúci rok partnerským regiónom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2012 v Bratislave, už začal s prípravami na podujatie. Pracovníci kompletizujú zoznam subjektov, ktoré majú záujem o prezentáciu

„Tento ročník je pre nás mimoriadny, pretože po prvý raz bude náš kraj partnerským regiónom veľtrhu. V praxi to pre nás znamená preferované umiestnenie vo výstavnej hale. PSK bude propagovaný vo všetkých spotoch, v printových a elektronických médiách," uviedol vedúci oddelenia cestovného ruchu PSK Martin Janoško.

V stánku samosprávneho kraja sa každoročne prezentujú viaceré subjekty z oblasti cestovného ruchu, ale i samosprávy. Tradične vystavujú Vysoké Tatry, Aquapark Poprad, Kúpele Vyšné Ružbachy, Štátne lesy TANAP-u a mnohé ďalšie mestá.

„Chceli by sme pozvať na prezentáciu aj ďalšie mestá, obce, hotelové zariadenia a iné subjekty z oblasti turizmu, aby prezentácia Prešovského kraja bola skutočne komplexná,“ zdôraznil Janoško. Dodal, že prihlášky záujemcov očakávajú na úrade PSK do 31. júla.

Tento rok sa kraj prezentoval v stánku s rozlohou 120 m2. Ponúkal informačné a propagačné materiály, na LCD televízoroch boli prehrávané videá prírodných krás alebo historických pamiatok PSK. Budúci rok je záujem plochu zväčšiť a zatraktívniť.

„Pripravujeme novú a atraktívnejšiu expozíciu. Radi by sme návštevníkov vtiahli až do stánku. Náš kraj je bohatý na pamiatky, prírodné krásy, kultúru, ľudové tradície i zaujímavosti, to je potrebné využiť a prilákať k nám turistov," konštatoval Janoško. Pripomenul, že medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2012 v Bratislave sa uskutoční 19. – 22. januára 2012.

Tohtoročný veľtrh navštívilo viac ako 72.000 ľudí. Na ploche 34.000 metrov štvorcových sa prezentovalo 702 vystavovateľov z 24 krajín.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM