Peter Handzuš Správy

PSK udeľoval ceny. Medzi ocenenými aj Peter Hámor

Poslanci Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja dnes rozhodli o udelení Cien PSK. Ocenenia osobnostiam a kolektívom za významný prínos k rozvoju Prešovského kraja udeľuje regionálna samospráva od roku 2004.

Ilustračný obrázok k článku PSK udeľoval ceny. Medzi ocenenými aj Peter Hámor
Zdroj: Dnes24.sk

Regionálny parlament dnes rozhodol o udelení Cien PSK

Komisia pre udelenie cien dostala do stanoveného termínu dovedna 16 návrhov, z toho 10 osobností a šesť inštitúcií. Návrhy vyhodnotila a následne predložila na schválenie Zastupiteľstvu PSK.

Poslanci rozhodli, že Cenu PSK in memoriam udeľujú prešovskému pravoslávnemu arcibiskupovi Jeho Vysokopreosvi­etenosti Jánovi. Ocenenie sa udeľuje za osobný prínos k rozvoju duchovného života cirkvi, aktívnu účasť na ekumenickom dialógu. Arcibiskup Ján stál na čele Pravoslávnej cirkvi na Slovensku šesť rokov a zomrel začiatkom augusta tohto roka.

Regionálna samospráva sa rozhodla oceniť aj horolezca Petra Hámora z Popradu za dosiahnutie výnimočných výsledkov v horolezeckom športe, za reprezentáciu Slovenska a Prešovského kraja v zahraničí. Rovnako ocenili 48-ročného zanieteného športovca aj za jeho prínos v oblasti propagácie prírody a zdravého životného štýlu.

Na základe rozhodnutia zastupiteľstva Cenu PSK získa aj 25-ročný zakladateľ inštitútu Naše aktivity pre Slovensko Peter Solej z Humenného. Cenu získa za mimoriadne výsledky práce v oblasti kultúry, osobný prínos pri prehlbovaní dialógu medzi národmi a stúpencami rozličných náboženských tradícií.

Foto: Peter Hámor

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM