Monika Vengrínová Správy

Pyromuzikálny ohňostroj aj jarmok: Poprad čochvíľa začne dýchať Vianocami!

Presne o mesiac tu máme najkrajšie sviatky roka. Tú pravú vianočnú atmosféru si však môžu Popradčania začať vychutnávať už o pár dní, a to príchodom Mikuláša, rozsvietením vianočného stromčeka a pyromuzikálnym ohňostrojom. Samozrejmosťou bude i tradičný vianočný jarmok. Kedy sa naň môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Pyromuzikálny ohňostroj aj jarmok: Poprad čochvíľa začne dýchať Vianocami!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Už v piatok 5.decembra o 17:00 hodine malí i veľkí privítajú na Nám. sv. Egídia Mikuláša a rozsvietia vianočný stromček. To všetko bude opäť spojené s farebným pyromuzikálnym ohňostrojom. „Mikulášsku atmosféru na námestí si návštevníci podujatia predĺžia  stretnutím s rozprávkovými postavami, fotením svojich ratolestí vo fotoateliéroch, vôňou vianočnej medoviny, občerstvením a mikulášskym prekvapením pre všetky deti,“ prezradil komunikačný manažér mesta Marián Galajda.

Vianočný jarmok od 13. do 23.decembra

II. Tradičný vianočný jarmok začne v sobotu 13.decembra na Nám. sv. Egídia, a to otvorením o 10:00 hodine. Počas celého víkendu (13. a 14.12.) sa domáci i návštevníci môžu tešiť na kultúrny program, v ktorom budú účinkovať DFS Venček, FS Vagonár, FS Topľan, G.O.D.S z Prešova, Roman Nadanyi so svojou skupinou, repeťáčka Eva Máziková a nebudú chýbať ani bábkové rozprávky v podaní divadla Elma Bratislava a  Babadla z Prešova v kine Tatran. 

Návštevníci jarmoku si prídu na svoje i v stánkoch s rôznymi remeselnými výrobkami, ako sú tradičné medovníkmi, prútený či drôtený tovar, keramika, umelecké šperky, výrobky z dreva a tiež nebudú chýbať ani stánky s občerstvením. „Súčasťou jarmoku bude opäť i pravá dedinská zabíjačka a chýbať nebude predaj vianočných stromčekov, pstruhov a kaprov priamo z fontány. Jarmok bude dotvárať predvianočnú atmosféru na námestí až do 23. decembra,“ uviedol Galajda.

Pečenie oblátok i výroba vianočných pozdravov

Do programu sa v sobotu 13.decembra od 9:00 do 16:00 hodiny zapojí opäť i Podtatranské múzeum, a to nielen prehliadkou expozície modrotlače vo vianočnom šate a obrazovou prezentáciou predvianočných zvykov a mágie, ale pripravené sú aj tvorivé dielne, v rámci ktorých budú mať návštevníci múzea možnosť vyrábať modrotlačové vianočné pozdravy a piecť vianočné oblátky..

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM