Peter Handzuš Hokej

Quo vadis, HC LEV?

Sú medializované zmeny v kádri hokejového klubu HC LEV Poprad len začiatkom neslávneho konca projektu KHL na Slovensku?

Každý, kto sa aspoň trocha zaujíma o to, čo sa deje v slovenskom športe vie, ako sú športové kluby finančne poddimenzované. Nie je tomu inak ani v Poprade. O šport nejavia záujem veľkí ani malí sponzori z regiónu a tak športové kluby v Poprade bojujú s holou existenciou. V ťažkých chvíľach sa pohľady funkcionárov jednotlivých klubov upierajú na vedenie mesta, no to sa v dnešnej finančnej situácii bude venovať hlavne mladým športovcom. V mestskom rozpočte na rok 2012 sa tak našla finančná injekcia len pre hokejový klub HC LEV Poprad. HK Poprad, futbalisti ani basketbal s podporou „A“ družstiev, okrem dotácie na chod štadiónov, rátať nemôžu.

Napriek tomu, že HC LEV zhltol značnú časť rozpočtu pre šport v Poprade na rok 2012 (144 460,– eur), jeho finančnej situácii to zrejme nijako nepomohlo a tak sa vedenie klubu rozhodlo prehodnotiť zmluvy jednotlivých hráčov. Po revízii a zhodnotení výkonov (pomer cena/výkon) sa vedenie rozhodlo ukončiť zmluvu so štyrmi hráčmi. Prekvapujúci bol hlavne odchod Ladislava Nagya. To, či ušetrené financie pomôžu klubu vyrovnať finančné záväzky medializované v posledných týždňoch, je otázne. Obyčajným ľuďom a fanúšikom hokeja ostáva len veriť, že KHL v Poprade nie je len jednoročný projekt a že skvelých hokejistov v Poprade uvidíme aj počas budúcej sezóny.

Po odchode obrancu Tomáša Kloučka a útočníkov Ladislava Nagya, Stanislava Balána a Petra Ölveckého tak v kádri HC LEV dostali príležitosť zahrať si druhú najkvalitnejšiu ligu na svete mládí hráči z juniorského tímu Tatranskí Vlci.

HC LEV Poprad nie je jediným tímom KHL, ktorý do nového roka vstupoval so zmenami na striedačke. Spartak Moskva pricestoval na zápas do Popradu bez Jozefa Stümpela a Marcela Hossu. Čo si o takýchto zmenách myslia hráči a prečo sa klub HC LEV Poprad rozhodol pre takéto riešenie si môžete pozrieť vo videu.

Quo vadis, HC LEV?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM