Peter Handzuš Hokej

"Dvadsiatka" odštartovala prípravu v Hamuliakove

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala v pondelok v Hamuliakove prvý výcvikový tábor pred majstrovstvami sveta, ktoré sa konajú na prelome rokov v USA.

Trénerovi Štefanovi Mikešovi sa hlásilo 22 hráčov, jediný legionár v nominácii Juraj Majdan z českého Litvínova sa k tímu pripojí v utorok.
„Majdan má s Litvínovom klubové povinnosti, v utorok sa predstaví v extraligovom zápase v Brne. Odtiaľ sa presunie do nášho prípravného kempu do Hamuliakova,“ uviedol pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér reprezentácie SR 20 Roman Štamberský. „Prvú časť prípravy začne 22 hráčov z extraligy a legionár Majdan z Litvínova. Naša predstava je taká, že do zámoria by malo odletieť 15 hráčov z Európy, ktorých doplní osem hokejistov pôsobiacich v najvyšších juniorských súťažiach v zámorí. O všetkom sa však rozhodne podľa prípadných zranení alebo ďalších okolností,“ dodal Štamberský.
Časť výpravy odletí 15. decembra do USA, kde sa k nej pridajú hráči zo zámoria. Záverečná fáza prípravy odštartuje o deň neskôr v Jamestowne a „dvadsiatka“ tu odohrá aj dva prípravné zápasy s Nórskom a Ruskom (21. a 23. decembra).
„Pre každého hráča je veľkou motiváciou dostať sa na majstrovstvá sveta, pred záverečnou nomináciou to bude boj. Minulý rok nám príliš nevyšiel, takže teraz musíme zabrať a napraviť chyby, ktoré sme urobili pred rokom,“ povedal útočník Andrej Šťastný. „Každý by chcel reprezentovať svoju krajinu. Som rád, že som sa dostal do nominácie. Na zraz som prišiel v dobrej pohode, posledné dva zápasy mi celkom vyšli,“ pridal sa brankár Dominik Riečický.
Slovensko odštartuje súboje v základnej A-skupine MS v Buffale proti Nemecku (27. 12.) a o postup sa pobije aj s domácim výberom, Švajčiarskom a Fínskom.

Nominácia SR 20 na VT v Hamuliakove (szlh.sk):
Brankári: Dominik Riečický (HC Košice), Tomáš Pék (HC Slovan Bratislava), Juraj Šimboch (HC Nitra)
Obrancovia: Miroslav Macejko (HC Košice), Michal Imrich, Peter Čerešňák, Tomáš Staňo (všetci HC Dukla Trenčín), Peter Trška (HC Slovan Bratislava), Lukáš Kozák (MHC Martin), Henrich Jaborník (HK 36 Skalica), Peter Hraško (HKm Zvolen)
Útočníci: Dominik Šimčák, Oliver Jokeľ (obaja HC Košice), Andrej Šťastný (HC Dukla Trenčín), Miroslav Preisinger, Jakub Cíger (obaja HC Slovan Bratislava), Peter Šišovský, Michal Murček (MHC Martin), Tomáš Hrnka (HC Nitra), Tomáš Matoušek, Juraj Petro (obaja HC'05 Banská Bystrica), Michael Vandas (HK ŠKP Poprad), Juraj Majdan (HC Litvínov/ČR)
Náhradníci (na telefonické zavolanie): Filip Orčík (Spišská Nová Ves), Ľubomír Malina, Samuel Takáč (obaja Poprad), Martin Kalináč (Slovan Bratislava), Martin Obuch, Martin Sobota (obaja Martin)
Realizačný tím: Roman Štamberský (generálny manažér), Roman Ulehla (manažér), Štefan Mikeš (tréner), Miroslav Marcinko, František Kučera (asistenti trénera), Róbert Bereš (kondičný tréner), MUDr. Rajmund Szikora (lekár), Ľuboš Ondrejka, Rastislav Ladecký (maséri)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM