Tlačové správy

RADÍME: Tipy a triky, ako si vybrať tú správnu kuchynskú linku

Vybrať si tú správnu kuchyňu by nemalo byť 5-minútovým rozhodnutím. Treba zohľadniť bezpečnosť, praktickosť, pohodlie i kvalitu. Prečítajte si, na čo všetko nezabudnúť pri jej výbere!

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Tipy a triky, ako si vybrať tú správnu kuchynskú linku
Zdroj: Dnes24.sk

Pri voľbe kuchyne vo svojom byte či dome určite musíte myslieť na viacero faktorov a nerozhodovať sa len prvoplánovo. Nechcete predsa, aby sa váš sen o krásnej, nadčasovej ale hlavne praktickej kuchynskej linke rozplynul len preto, že ste niečo zanedbali?

Sami určite máte predstavu o farbe, rozložení, povrchovej úprave, úložných priestoroch i spotrebičoch. V zásade vždy platí jedno pravidlo, ktorým by ste sa mali riadiť. Ideálne usporiadanie kuchynskej linky je v poradí vybrať, umyť, nakrájať, uvariť a servírovať. Podľa toho by mali byť uspôsobené spotrebiče, skrinky, drez a pracovná doska tak, aby ste pri každom úkone mali všetko poruke a navyše minimalizovali možné znečistenie podlahy alebo plochu pracovnej dosky. A navyše, nebudete tak lietať zo strany na stanu ;)

Nezabúdajte na…

Väčšina z vás už predstavu o kuchyni má. Ani to však neznamená, že sa dá realizovať v priestore, ktorý máte k dispozícii. Ak používate kuchyňu na prípravu rýchlych jedál alebo len ohrievanie či rýchlu konzumáciu, nemusíte mať prešpekulovaný úložný systém a už vôbec nie veľkú kuchyňu ako z amerických filmov. Najlepšie je v takom prípade zvoliť si kuchyňu na mieru

Dôležité je tiež celkové usporiadanie kuchynskej linky, smer otvárania dvierok, vstavané či voľne stojace spotrebiče, výsuvné a výklopné možnosti jednotlivých častí, úchyty, pracovná doska, drez, zásteny alebo osvetlenie. To všetko vychádza nielen z vašich návrhov ale aj dispozičných možností.

Praktické riešenia

Ak sa dá, neumiestňujte sporák pri stenu. Skomplikuje to čistenie po varení. Ak vám však neostáva iná možnosť, zvoľte si nástenné panely, ktorých údržba je oveľa jednoduchšia ako pri kachličkách či samotnej stene. Pokiaľ ste si zaobstarali aj umývačku, tá by mala stáť blízko, alebo najlepšie rovno pod odkvapkávacím priestorom drezu. Úložný priestor na náčinie by nemal chýbať ani pod prípadnou varnou doskou alebo v bezprostrednej blízkosti sporáka.

Nechajte si poradiť

Zvoliť si to najlepšie dispozičné a tvarové riešenie kuchynskej linky nie je až také jednoduché, ako sa môže zdať. Zväčša nám až samotná prax ukazuje nedostatky, ktorým ste sa pri plánovaní kuchyne mohli radšej vyhnúť. Pokiaľ vám chýba priestorová predstavivosť, obráťte sa radšej na poradcov – odborníkov. Budú za vás myslieť na detaily, ktoré neskôr pri varení, upratovaní či skladovaní potravín potešia. A to všetko tak, aby ste v kuchyni iba nevarili, ale mali z nej aj pôžitok.

Viac informácií môžete nájsť aj na stránke dankuchenpoprad­.sk, kde vám vypracujú kompletnú ponuku aj s poradenstvom.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

RADÍME: Tipy a triky, ako si vybrať tú správnu kuchynskú linku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM