Martin Sýkora Správy

Radnica plánuje novinku: Popradská historická pýcha sa rozozvučí

Kostol sv. Egídia na popradskom námestí dýcha históriou. Po novom to bude aj za zvukov hudby.

Ilustračný obrázok k článku Radnica plánuje novinku: Popradská historická pýcha sa rozozvučí
Zdroj: Dnes24.sk

Dominanta popradského námestia láka turistov i návštevníkov. Pri prehliadkach turistov v gotickom Kostole sv. Egídia v centre Popradu by mala chrámom znieť organová hudba. Popradský primátor Jozef Švagerko informoval o príprave CD, ktorého hudba by spestrila návštevy turistov v kostole.

„Atmosféru v chráme by pre turistov umocnila práve hudba, organ to dokáže. Myslím si, že by to bolo príjemným spestrením celého programu,“ informoval Švagerko. Podľa neho by chceli zmapovať desať organov, ktoré sa v meste nachádzajú a následne potom nahrať skladby.

Táto novinka by mala prilákal viac návštevníkov a zvýšiť už aj tak veľký záujem o pýchu popradského námestia. „Vstupenky na prehliadku takmer 700-ročného kostola si môžu záujemcovia kúpiť v Mestskej informačnej kancelárii (MIK). Prehliadky v slovenskom, ale aj v anglickom jazyku môžu návštevníci absolvovať počas pracovného týždňa vždy o 15.00 h.,“ konštatoval komunikačný manažér popradského mestského úradu Marián Galajda.

Ako informovali pracovníci z MIK, kostol je možné navštíviť aj mimo tohto času po predchádzajúcej dohode, pričom musí byť minimálne päť záujemcov o prehliadku. Kostol sv. Egídia je najcennejšou historickou pamiatkou, ktorá sa nachádza v centre podtatranskej metropoly.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM