Monika Vengrínová Iné športy

Rallye Tatry v Poprade už o niekoľko dní: Na štart sa postaví 66 posádok, o najsympatickejšiu môžete hlasovať

Prípravy na preteky Rallye Tatry finišujú. Prihlásených je 66 posádok a diváci sa môžu tešiť i na sedem vozidiel špecifikácie WRC, ktoré budú pilotovať jazdci ako Grzegorz Grzyb, Jozef Béreš, či Jaroslav Melichárek. Novinkou je súťaž o najsympatickejšiu posádku rallye.

Ilustračný obrázok k článku Rallye Tatry v Poprade už o niekoľko dní: Na štart sa postaví 66 posádok, o najsympatickejšiu môžete hlasovať
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

AOS klub Poprad v spolupráci s mestom Poprad a SAMŠ finišujú v príprave pretekov Rallye Tatry, ktoré sa budú v Poprade konať 24. a 25. júla. „Preteky sú zaradené do seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally (MSR), Majstrovstiev Slovenska v rally historických automobilov, Slovenského rally pohára (SRP) a novej klasifikácie, tzv. Rally Legend. Ich súčasťou je aj Rally škola a zároveň ide o národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou,“ prezradil tlačový tajomník Rallye Tatry 2015 Slavomír Petrus.

Na štarte až 66 posádok

Prihlásiť sa na 42. ročník Rallye Tatry mali súťažné posádky a ich tímy možnosť do nedele 12. júla. Do tohto termínu sa prihlásilo spolu 66 posádok, ktoré budú súperiť o body a o víťazné poháre do seriálu MSR, SRP a Rally Legend. Diváci sa môžu tešiť na sedem vozidiel špecifikácie WRC, ktoré budú pilotovať jazdci ako Grzegorz Grzyb (Ford Fiesta RS) -aktuálny majster Slovenska, Tomáš Ondrej (Škoda Fábia WRC) – víťaz Rallye Tatry z roku2012, Jaroslav Melichárek (Ford Fiesta RS) – víťaz z roku 2013, Jozef Béreš (Mini country man WRC) – víťaz z roku 2014 a Igor Drotár (Citroen DS 3 WRC) – víťaz z roku 1997. Spomínanú päticu dopĺňa Mário Csente na Subaru Impreza WRC a Tomáš Kukučka takisto na Subaru Impreza WRC.

Z podtatranských posádok sa okrem iných aj svojim priateľom a fanúšikom predstavia bratia Jozef a Michal Vallušovci na Renaulte Clio, posádka Martin a Ján Dudžákovci na Škode 130 LR, Michal Leško – Nikola Jankulíková na Renaulte Mégane, Martin Stoklas – Anton Volákna WV Polo a Pavel Kravárik – Miroslav Reľovský na WV Golf I. Zo spolujazdcov to bude Slavomír Harabín, ktorý bude navigovať Vladimíra Hanuša vo vozidle Mitsubishi EVO X a Emil Horniaček Petra Gavláka na Mitsubishi EVO IX.

„Súťažné pole nám vďaka voľnému termínu rely v Poľsku spestrí osem súťažných dvojíc od našich susedov spoza severnej hranice. Svoje majstrovstvo sa nám vo svojej premiére na Slovensku chystá ukázať nórska dvojica Petter Kristiansen – Ole Kristian Brennum,“ uviedol Petrus s tým, že súťažiť budú za slovenský tím KM Racing Slovakia na Mitsubishi EVO IX.

Súťaž o najsympatickejšiu posádku

Organizátori pripravili pre svojich fanúšikov aj hlasovaciu súťaž o najsympatickejšiu posádku Rallye Tatry 2015. Bližšie informácie o podmienkach hlasovania sú zverejnené na oficiálnej stránke podujatia Rallye Tatry v sekcii Súťaž. Traja vyžrebovaní fanúšikovia získajú vecné ceny. „Naprázdno neodíde ani víťazná posádka v hlasovaní fanúšikov. Po skončení hlasovania im bude dodatočne odovzdaný pohár s podtitulom – Najsympatickejšia posádka Rallye Tatry 2015,“ dodal tlačový tajomník.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM