Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Cez víkend náš čaká zubaté leto

Pranostika na dnes hovorí, že čo august nedopečie, to september nedovarí. Sobota bude slnečná s teplotami do 26 °C. Meniny majú Ľubomírovia a sviatok ľaváci.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Cez víkend náš čaká zubaté leto
Zdroj: TASR

Západ: malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 12 až 9 a najvyššie denné 23 až 26 stupňov C.

Stred: Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 11 až 6 a najvyššie denné 21 až 25 stupňov C.

Východ: Malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 11 až 7 a najvyššie denné 21 až 25 stupňov C.

Meniny má Ľubomír

Mužské meno Ľubomír má slovanský pôvod a jeho význam je „mierumilovný“. Ľubomírovia majú svoj vlastný svet. Sú uzavretí, menej priebojní a málo spoločenskí. Blízki známi ich poznajú aj ako príjemných a charizmatických ľu­dí.

Citový život majú komplikovaný, nikdy sa nedá presne určiť, ako zareagujú. Potrebujú hlavne porozumenie. Ľubomírovia sú priveľmi spútaní svojou psychikou. Prospeje im dostatok spánku.

Stalo sa doma

1983 – Narodila sa filmová a divadelná herečka TÁŇA PAUHOFOVÁ.

1912 – Bol otvorený posledný úsek Tatranskej elektrickej železnice zo Starého Smokovca na Štrbské Pleso.

Stalo sa vo svete

Medzinárodný deň ľavákov – Američan Dean R. Campbell v roku 1975 založil prvý syndikát ľavákov, o rok neskôr rozhodol, že zavedie Svetový deň ľavákov a ako termín si zvolil 13. august, lebo vtedy ten deň pripadol na piatok.

Skladba dňa

Hudobnám oslávencom je Ian Haugland (1964), hráč na bicích nástrojoch skupiny Europe (nahradil v nej za bicími v roku 1984 Tony Rena). Táto formácia vznikla pod prvým názvom Force v roku 1969, názov Europe používali od roku 1983. V tom istom roku ich priateľka speváka a hráča na klávesy Joeya Tempesta prihlásila do švédskej súťaže talentov Rock-SM.

Vyhrali ju, naviac Joey Tempest dostal cenu ako najlepší spevák a John Norum ako najlepší gitarista. Víťazstvo im otvorilo cestu k nahraniu prvého albumu s názvom Europe, ktorý vydali vo februári 1983. V máji 1986 vydali úspešný album The Final Countdown, ktorý sa dostal na prvé miesto v anglickom rebríčku.

Ilustračné foto, TASR

Europe
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM