Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Deň krivých zrkadiel bude daždivý, muži sú dnes "zlatí"

Záver víkendu si vodu pri jazere či kúpaliskách neužijeme. Opäť nám zaprší. Ak je ten váš muž "zlatý", tak mu zablahoželajte, oslavujú Zlatkovia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Deň krivých zrkadiel bude daždivý, muži sú dnes "zlatí"
Zdroj: TASR

V nedeľu oblačno až zamračené, občasný dážď. Teploty 15 až 20 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne zamračené, občasný dážď, najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné teploty 17 až 20 stupňov Celzia.

Na strednom Slovensku prevažne zamračené, občasný dážď, najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné teploty 15 až 19 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne zamračené, občasný dážď, najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné teploty 15 až 19 stupňov Celzia.

Meniny má Zlatko

Pôvod mena je slovanský a význam je „zlatý“. Zlatkovia sú šťastní muži. Raz sú pokojní, inokedy búrliví. Emotívnosť týchto mužov je slabá, často bývajú znepokojení. Pre Zlatkov je posvätné priateľstvo. Sú obletovaní šarmantnými ženami a ochraňovaní milujúcimi rodičmi.

Majú uspokojivé zdravie. Rýchlo sa unavia a majú sklon k prepracovanosti. Ide o labužníkov, radi si dobre zajedia. Mali by sa vystríhať odmeranosti a pohodlnosti, poľaviť z priveľkých nárokov na spolupracovníkov a blízkych.

Stalo sa doma

Deň krivých zrkadiel – organizuje ho od roku 2005 Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike (SR) spolu s Ministerstvom kultúry SR a bratislavským magistrátom. Ľudia s mentálnym postihnutím spolu s dobrovoľníkmi v tento deň oslovujú obyvateľov viacerých miest a prezentujú im svoje schopnosti a skúsenosti.

1963 – Narodil sa v Bratislave filmový a divadelný herec MATEJ LANDL, člen bratislavského divadla Astorka – Korzo' 90.

Stalo sa vo svete

1838 – Zo západnej časti amerického štátu Wisconsin vznikol nový štát Iowa.

1869 – Vznikla česká firma Škoda Plzeň.

Skladba dňa

Oslávencom (1949) je John Wetton, spevák, skladateľ, gitarista aj basový gitarista. Svoju muzikantskú dráhu začínal v skupine Mogul Thrash, potom to v 70. rokoch boli formácie Family, King Crimson, Roxy Music, Uriah Heep, U.K. a Wishbone Ash.

V roku 1981 založil skupinu Asia. V marci 1982 vydali debutový album Asia, ten sa v Spojených štátoch dostal na prvé miesto rebríčka, doma v Anglicku bol na jedenástej pozícii. 31. mája 2008 koncertovala Asia v bratislavskom divadle Aréna.

Ilustračné foto, TASR

Asia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM