Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Druhá polovica augusta nás privíta aj s prehánkami

Utorok bude polooblačno až oblačno. Teploty 21 až 26 stupňov Celzia. Meniny majú "levovia" Leonardovia. Svetovou oslávenkyňou je Madonna.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Druhá polovica augusta nás privíta aj s prehánkami
Zdroj: TASR

Západ: Polooblačno až oblačno. Ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota 24 až 26 st. Prevažne slabý vietor.

Stred: Polooblačno až oblačno. Ojedinele prehánky. Ráno ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 21 až 25 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 11 st. Prevažne slabý vietor.

Východ: Polooblačno až oblačno. Ojedinele prehánky. Ráno ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 21 až 25, na Spiši okolo 19 st. Prevažne slabý vietor.

Meniny má Leonard

Mužské meno Leonard má nemecký pôvod a v preklade znamená „silný (ako) lev“. Zvyčajne sú to muži materialisticky zameraní a pôžitkári, ktorí radi odkladajú prácu na druhý deň. Od útleho detstva sa obklopujú priateľmi, pri nich sa dokážu uvoľniť a o všetkom rozprávať.

V spoločnosti sa Leovia prejavujú ako skvelí rečníci. Vedia vychutnávať naplno život. Sú z nich prevažne umelci, ktorí milujú všetko krásne a šíria okolo seba pohodu. Majú veľa životnej energie. Aby si udržali pevné zdravie a kondíciu, potrebujú byť pohybovo aktívni.

Stalo sa doma

1938 – Zomrel v Ružomberku-Černovej politik, katolícky kňaz, náboženský spisovateľ, zakladateľ a predseda Slovenskej ľudovej strany (neskôr HSĽS) ANDREJ HLINKA, významná postava slovenského politického života v prvej polovici 20. storočia a hlavný predstaviteľ slovenského autonomistického hnutia. Narodil sa 27.9.1864.

1851 – Začala sa prevádzka tabakovej továrne v Košiciach.

Stalo sa vo svete

1815 – Narodil sa katolícky kňaz, vychovávateľ, zakladateľ kongregácie saleziánov, autor prírodovedných, historických a výchovných spisov GIOVANNI MELCHIOR BOSCO (Don Bosco). Zomrel 31.1.1888.

1954 – Narodil sa kanadský filmový režisér JAMES CAMERON. Režisér legendárnych sci-fi filmov ako napríklad Terminátor, Votrelec, Terminátor 2 alebo aj veľkofilmu Titanic.

Skladba dňa

Hudobnou oslávenkyňou, ktorá má dnes narodeniny je Madonna. Narodila sa v roku 1958, vlastným menom Madonna Louise Veronica Cicconeová. Učila sa hru na klavíri, študovala tanec. V roku 1979 účinkovala ako tanečnica v revue Patricka Hernandeza v Paríži.

Po odchode z revue ešte v roku 1979 založila s priateľom Danom Gulroyom skupinu Breakfast Club. Hrala na bicích a spievala. V roku 1980 založila vlastnú skupinu Emmeron. V novembri 1982 vydala prvý singel Everybody, do hitparády sa však nedostal. Prvou skladbou v rebríčku bola Holiday v decembri 1983.

Ilustračné foto, TASR

Madonna
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM