Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Februárové slnko je falošné

Táto dnešná pranostika hovorí o slnku, ktoré ešte nehreje. Začiatok nového týždňa bude prevažne oblačno a miestami hmla. Teploty 2 až 7 stupňov C.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Februárové slnko je falošné
Zdroj: TASR

Západ: Polojasno až oblačno, miestami nízka oblačnosť alebo hmla. Popoludní pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 7 až 10 st. Slabý, postupne západný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Stred: Polojasno až oblačno, miestami nízka oblačnosť alebo hmla. Popoludní pribúdanie oblačnosti. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, s možnosťou namŕzania. Najvyššia denná teplota 3 až 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –2 st. Slabý, miestami západný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Východ: Oblačno až zamračené, miestami nízka oblačnosť alebo hmla. Popoludní pribúdanie oblačnosti. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, s možnosťou namŕzania. Najvyššia denná teplota 4 až 8, pri hmle okolo 2 st. Slabý, postupne južný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Meniny má Lívia

Ženské meno Lívia má latinský pôvod a v preklade znamená „modrastá“, „olovovej farby“. Hoci ich totemovým zvieraťom je kapor, Lívie nemé rozhodne nie sú. Tieto ženy všetko dotiahnu do konca. Majú pritom úroveň a vzbudzujú sympatie. Vedia byť objektívne a veľmi oduševnené.

Dôležitejšie ako štúdium je pre ne povolanie. Priťahujú ich tie, v ktorých sa skrýva isté riziko. Lívie sú dokonalé hostiteľky a svoje kontakty dokážu dobre využiť. Ich mínusmi sú netaktnosť a márnotratnosť.

Stalo sa doma

1796 – V Liptovskom Hrádku z podnetu Františka Víznera otvorili ľudovú školu s lesníckym kurzom.

1948 – Vyšlo prvé číslo obrázkového týždenníka Slovenka, vydávaného Slovenským zväzom žien.

Stalo sa vo svete

1949 – Narodila sa Američanka českého pôvodu, bývalá olympijská lyžiarka, modelka, podnikateľka a ex-manželka miliardára Donalda Trumpa IVANA TRUMPOVÁ.

1966 – Narodila sa americká supermodelka CINDY CRAWFORDOVÁ.

Skladba dňa

1988 – Narodila sa Rihanna, speváčka a modelka. V roku 2003 sa zoznámila s producentom Evanom Rogersom, ktorý dovolenkoval na Barbadose a ten ju pozval do USA, aby nahrala prvé demo snímky.

V auguste 2005 vydala debutový album s názvom Music Of The Sun. Z tohto albumu je aj prvý hit Pon de Replay, ktorý skončil na druhom mieste v anglickej aj americkej hitparáde.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM