Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Kým na západe bude hmla a oblaky, na východe si užijú jasné počasie

Pranostika na dnes hovorí: Ktorého dňa tohto mesiaca padne sneh, toľkokrát bude cez zimu padať. Na sneh si ešte počkáme. Oslávencami sú Borisovia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Kým na západe bude hmla a oblaky, na východe si užijú jasné počasie
Zdroj: TASR

Západ: Polojasno, ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Postupne ďalšie pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 12 až 15 st. Juhovýchodný vietor 4 až 9, v nárazoch miestami okolo 15 m/s.

Stred: Na strednom Slovensku bude prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 4 až –1 a najvyššie denné 10 až 14 stupňov C.

Východ: Jasno až polojasno, ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Neskôr ďalšie pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 10 až 14, na Spiši miestami okolo 8 st. Slabý, spočiatku severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Meniny má Boris

Mužské meno Boris má ruský pôvod a je odvodené z mongolského slova bogori, ktoré znamená „malý“. Borisovia sú dosť strohí a najradšej by všetkým vládli. Ťažko sa dajú ovplyvniť, ustúpia len silným argumentom.

Už v detstve sa prejavujú ako malí diktátori. V partnerskom živote i v práci sú spoľahliví. Títo muži sú aj veľmi aktívni, radi sa zúčastňujú na tímovej práci. Výber povolania nie je pre Borisov kľúčový, podstatné je, že sa realizujú podľa svojich predstáv.

Stalo sa doma

1927 – Narodil sa v Považskom Chlmci legendárny futbalista EMIL PAŽICKÝ. Zomrel 21.11.2003.

1949 – Boli schválené tzv. cirkevné zákony, ktorými boli cirkvi úplne podriadené štátnemu dozoru.

Stalo sa vo svete

1939 – Narodil sa americký módny návrhár RALPH LAUREN.

1968 – Uskutočnilo sa prvé živé televízne vysielanie z vesmírnej lode (Apollo 7).

Skladba dňa

Hudobným narodeninovým oslávencom (1978) je Usher, rhythm & bluesový a popový spevák, skladateľ, tanečník a herec. Prvé úspechy dosiahol už v 15-tich rokoch s albumom s úplne originálnym názvom Usher v roku 1994. Ukázalo sa že má v sebe talent, ako hudobný tak aj pohybový.

Usher sa preslávil počas deväťdesiatych rokov, keď nahral hity ako sú: You Make Me Wanna (1997), Nice and Slow (1998) a My Way (1998).

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM