Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Po sivých dňoch sa vyjasní, najmä na západe bude slnečno

Pranostika na dnes hovorí: Aké veľké sú cencúle v decembri, také dlhé budú rúrky z kukurice. Dnes bude polooblačno až oblačno. Teploty -3 až 4 stupne C.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Po sivých dňoch sa vyjasní, najmä na západe bude slnečno
Zdroj: TASR

Západ: Slnečno. Najvyššia denná teplota 1 až 4 st. Prevažne severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Stred: Jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota –1 až 3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –7 st. Prevažne severný vietor do 5 m/s (20 km/h). Na horách prudký až búrlivý vietor.

Východ: Jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota –2 až +2 st. Severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch spočiatku okolo 15 m/s (55 km/h). Na horách prudký až búrlivý vietor.

Meniny má Milada

Ženské meno Milada má český pôvod a v preklade znamená „mladá, milá“. Miladky bývajú zvyčajne veľmi pôvabné a elegantné ženy. Sú pomerne uzavreté, opatrné, trochu plaché. Trvá im istý čas, kým zareagujú.

Tieto ženy sa vyznačujú vysokou intuíciou. Takmer všetky sú predvídavé, pokiaľ ide o dôležité etapy v ich živote. Ak sa Milady k niekomu pripútajú, v zásade je to nadlho. K výberu partnera pristupujú s istou zdržanlivosťou, pri rozhodovaní sú rozumné.

Stalo sa doma

1976 – Narodil sa v Bratislave spisovateľ a publicista MICHAL HVORECKÝ, autor románov Posledný hit, Plyš, Eskorta, Dunaj v Amerike.

1958 – Začiatok vysielania bratislavských televíznych pondelkov pre celé Československo. Odvysielalo sa predstavenie Činohry Slovenského národného divadla (SND) – B. Brecht: Život Galileiho.

Stalo sa vo svete

1721 – Narodila sa JEANNE-ANTOINETE POISSONOVÁ, známejšia ako MADAME DE POMPADOUR, milenka francúzskeho kráľa Ľudovíta XV. Narodila sa 15.4.1764.

1987 – Vrátil sa na Zem sovietsky kozmonaut Jurij Romanenko, ktorý pobytom vo vesmíre 326 dní vytvoril rekord v zotrvaní človeka v kozme.

Skladba dňa

1978 – Narodila sa Jana Kirschner, Martin, speváčka. V roku 1997 vydala prvý album s názvom Jana Kirschner. Štyrikrát po sebe, v rokoch 1999 až 2003 vyhrala v ankete Slávik kategóriu speváčok.

Úspešný bol druhý album V cudzom meste, vydaný v marci 2000 s hitmi Všetko je nanič, Líška, Posledná, Modrá, V cudzom meste a Žienka domáca, aj tretí Pelikán, vydaný v máji 2002, na ktorom sú hity So životom v ohrození či Myslím na tebe.

Ilustračné foto

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM