Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Riziko ľadových povodní stále trvá, opäť pocítime silné mrazy

Keď je v januári mnoho snehu, býva marec suchý. Dnešná pranostika platí, mnohé mestá majú bohatú snehovú nádielku. Riziko ľadových povodní najmä v severnejších okresoch stále trvá.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Riziko ľadových povodní stále trvá, opäť pocítime silné mrazy
Zdroj: TASR

Západ: Jasno až polojasno, popoludní od juhu pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota –3 až 0 st. Slabý vietor.

Stred: Jasno až polojasno, popoludní od juhu pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota –7 až –3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –9 st. Bezvetrie alebo len slabý vietor.

Východ: Jasno až polojasno, neskôr popoludní od juhu pribúdanie oblačnosti. Dopoludnia vo východnej časti kraja miestami zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto a tu ojedinele slabé sneženie. Najvyššia denná teplota –7 až –2 st. Slabý vietor.

Meniny má Kristína

Ženské meno Kristína má grécky pôvod a v preklade znamená „kresťanka“. Kristíny konajú s veľkou rozvahou a nedajú sa len tak ľahko rozhnevať. Stoja oboma nohami pevne na zemi. Sú cieľavedomé a dôkladne študujú, či ide o filozofiu, právo alebo ekonómiu. Už v dievčenskom veku sú Kristínky roztomilé, ale aj opatrné a dosť uzavreté. V citovej oblasti oceňujú porozumenie a nežnosť.

Ich zdravie je v podstate dobré, no v detstve si vyžadujú veľkú opateru. Kristínam prospeje striedmosť v strave a častý pobyt v prírode. Obľúbená farba týchto žien je pomarančová a biela, ochranné kamene jaspis a nefrit. Ich totemová rastlina je encián.

Stalo sa doma

1976 – Narodila sa v Piešťanoch plavkyňa MARTINA MORAVCOVÁ, ktorá spolu na majstrovstvách sveta získala 7 zlatých, 8 strieborných a 7 bronzových medailí. Získala aj striebornú medailu z olympiády v Sydney.

1969 – Na pražskom Václavskom námestí sa na protest proti sovietskej okupácii ČSSR podpálil študent Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej Jan Palach.

Stalo sa vo svete

2007 – Zomrel prezident potravinárskej firmy Oetker-Grupe RUDOLF AUGUST OETKER, jeden z najúspešnejších nemeckých podnikateľov po 2. svetovej vojne. Narodil sa 20.9.1916.

1964 – Na Broadway v americkom New Yorku premiérovo uviedli muzikál Hallo Dolly.

Skladba dňa

1979 – Narodila sa speváčka Aaliyah, ktorá zomrela v roku 2001 pri páde lietadla len vo veku 22 rokov. Do hudobného šoubiznisu sa dostala už ako 12-ročná, keď ju otec upísal do vlastnej nahrávacej spoločnosti Blackground Records. Neskôr sa speváčka stretla s hudobníkom R. Kellym, ktorý pre ňu napísal väčšinu skladieb pre debutový album Age Ain't Nothing But A Number.

Po špekuláciách, ktoré prebehli v médiách, že sa s nim zosobášila, speváčka opustila nahrávaciu spoločnosť a podpísala zmluvu s labelom Atlantic Records a v roku 1996 vydala druhú štúdiovú platňu One In A Million.

Ilustračné foto

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM