Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Vo štvrtok bude zamračené, pripravte sa na prehánky

Pranostika na dnešný deň hovorí: Aké počasie je okolo 9. marca, také bude v celom mesiaci. Premenlivá oblačnosť, miestami prehánky. Teploty 7 až 12 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Vo štvrtok bude zamračené, pripravte sa na prehánky
Zdroj: TASR

Západ: Oblačno až zamračené, miestami slabý dážď alebo prehánky. K večeru čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 9 až 11 st. Slabý vietor.

Stred: Oblačno až zamračené, na východe kraja spočiatku polojasno až oblačno. Postupne na viacerých miestach slabý dážď alebo prehánky, od cca 1000 m sneženie. Ráno ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 7 až 10, na Horehroní okolo 5 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –1 st. Slabý vietor.

Východ: Polojasno až oblačno, od západu postupne pribúdanie oblačnosti a najmä popoludní na viacerých miestach slabý dážď, od cca 1000 m sneženie. Ráno ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 10 až 13, na Spiši okolo 7 st. Slabý vietor.

Meniny má Františka

Ženské meno Františka má taliansky pôvod a význam mena je „Francúzka“. Ich povaha je čiastočne nevľúdna a ustarostená. Reagujú pomalšie, správajú sa často neutrálne a dôverujú skôr svojej pevnej vôli ako intuícii.

Františkám trvá istý čas, kým sa naplno prejavia. Potrebujú mať pritom neustále pocit, že niekto pri nich stojí. Pomerne rýchlo sa unavia. Ovplyvňuje ich planéta Saturn.

Stalo sa doma

1939 – Začala sa rozsiahla vojensko-policajná akcia, ktorá vošla do histórie ako Homolov puč. Vojenský veliteľ Slovenska Bedřich Homola vyhlásil štatárium a prezident Emil Hácha suspendoval slovenskú autonómnu vládu na čele s Jozefom Tisom.

2003 – Zomrel v Bratislave divadelný a filmový herec VLADIMÍR DURDÍK ml. Narodil sa 23.5.1949.

Stalo sa vo svete

1451 – Narodil sa (niektoré zdroje uvádzajú aj rok 1454) vo Florencii známy taliansky moreplavec a geograf AMERIGO VESPUCCI, ktorý ako prvý zistil, že Amerika je nový kontinent a nie pobrežie Indie, ako predpokladal Krištof Kolumbus. Nový svetadiel aj podľa neho pomenovali. Zomrel 22.2.1512.

1959 – Na veľtrhu hračiek v americkom New Yorku predstavili bábiku Barbie.

Skladba dňa

1970 – Narodil sa Shannon Christopher Leto, americký fotograf a hráč na bicie v skupine 30 Seconds to Mars. 30 Seconds to Mars (často ako Thirty Seconds to Mars) je americká rocková skupina z Los Angeles, založená v roku 1998.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM