Prokop Slováček Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Vojenská služba je minulosťou. Spomenieme si na Rembrandta i Versaceho

Dnešok je takpovediac zasvätený dažďu a hovoria o tom aj pranostiky. Vraj dnes „Na Rozoslanie apoštolov býva deväť búrok“, alebo „Na deň Rozoslania apoštolov poprcháva, to Magdaléna svojho pána oplakáva“. Počasie veru nebude nič moc.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Vojenská služba je minulosťou. Spomenieme si na Rembrandta i Versaceho
Zdroj: internet

Počasie

Západ: Prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 13 až 10 a najvyššie denné 20 až 23 stupňov C.

Stred: Prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 12 až 7 a najvyššie denné 18 až 22 stupňov C.

Východ: Prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 12 až 8 a najvyššie denné 18 až 22 stupňov C.

Oslavuje Henrich

Meno Henrich má germánsky pôvod a jeho význam je „vládca domu“. Henrichovia často skrývajú svoje reakcie. Navonok vyzerajú pokojne. Nedá sa povedať, že by sa usilovali svojím správaním zavádzať, skôr len nechcú zaťažovať svojimi náladami.

Henrichovia sú veľmi zruční, vynaliezaví a inteligentní. Sú dosť nevyspytateľní a niekedy netaktní. Keď si založia rodinu, vedia sa o ňu dobre postarať. Partnerka si môže byť istá, že nebude pociťovať akýkoľvek nedostatok. Okolie si na nich väčšinou cení zábavnosť a iróniu, ktorými vedia trafiť presne do čierneho.

Čítajte aj: FANDÍME SAGANOVI: Hodnotné ceny za hlas či fotku. Ukážte nám, ako držíte Peťovi palce!

Stalo sa na Slovensku

1954 – Dunaj dosiahol v Bratislave výšku 984 centimetrov. Voda zaplavila rozsiahle územia a 11.000 ľudí museli evakuovať.

2005 – Minister obrany Juraj Liška oznámil na hudobnom festivale Pohoda v Trenčíne, že armáda od 1. augusta 2005 nebude povolávať brancov na výkon povinnej vojenskej služby.

2007 – Jozefovi Kopoldovi a Petrovi Hámorovi sa podarilo vystúpiť na vrchol deviatej najvyššej hory sveta Nanga Parbat (8126 m).

Stalo sa vo svete

1606 – Narodil sa holandský maliar REMBRANDT HARMENSZ VAN RIJN, predstaviteľ vrcholného holandského maliarskeho baroka. Zomrel v roku 1669.

1997 – Zastrelili pred jeho domom v Miami Beach talianskeho návrhára GIANNIHO VERSACEHO.

2013 – Britský zákon o sobášoch homosexuálov prekonal poslednú veľkú prekážku – prešiel Snemovňou lordov, čo vyvolalo oslavy medzi jeho stúpencami pred parlamentom.

Čítajte aj: Počasie nás poriadne skúša. S následkami prudkých búrok bojuje celé Slovensko

Skladba dňa

V roku 1947 sa narodi Peter Banks (rodený Peter William Brockbanks), Londýn, exgitarista skupiny Yes, hral v nej do apríla 1970. Dnešná skladba dňa je z roku 1983 z albumu 90125. Pieseň Owner Of A Lonely Heart vyšla aj na singli a dostala sa na prvé miesto americkej hitparády. Dodnes ju môžeme počuť v našich rádiách. Peter Banks zomrel 7. marca 2013 vo veku 65 rokov v Londýne.

Skupina Yes
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM