Peter Handzuš Krimi

Rebríky, plošiny a autá s navijakmi v akcii: Dohášanie požiaru pokračuje

Vo Štôle to do štvrtkového večera 28.9.2017 vyzeralo ako na výstave. V areáli bývalej liečebne zasahovalo viacero kusov špeciálnej hasičskej techniky.

Ilustračný obrázok k článku Rebríky, plošiny a autá s navijakmi v akcii: Dohášanie požiaru pokračuje
69
Galéria
Foto: Peter Handzuš

K požiaru budovy bývalej liečebne v podtatranskej obci Štôla prišlo počas dňa viacero kusov špeciálnej hasičskej techniky. K rozsiahlej budove je vhodný prístup len zo severnej strany a z cesty tretej triedy č. 539, po ktorej je vedená obchádzka pre rekonštrukciu železničného priecestia v Tatranskej Polianke. Policajti museli túto cestu počas hasiacich prác priebežne uzatvárať.

Zdroj: YouTube.com

Na niektorých miestach sa hasiči s plošinami a rebríkmi pre nevhodný terén nemohli dostať do tesnej blízkosti budovy, čo im komplikovalo dohášanie požiaru. “Snažili sme sa to nejakým spôsobom uhasiť. Sú tam prehorené stropy a schodisko. Zvnútra nie je možné vykonať zásah, z vrchnej strany sa to zahasiť nedá, lebo je to plechová strecha a potrebujeme ju nejakým spôsobom strhnúť dole,” povedal veliteľ zásahu Pavol Gavlák.

Svoju prácu tu odviedli aj špeciálne terénne Tatry, ktoré v regióne slúžia od roku 2014. Tatrovky s navijakmi strhávali po kusoch rozžeravené plechy zo strechy budovy na zem. Hasičom sa postupne otváral priestor pre dohášanie požiaru. “Je to dosť náročné, lebo je to dosť vysoko. Naše plošiny a rebríky majú malý výsun a nie je možné sa tam poriadne dostať. Snažíme sa strechu dávať dole po kúskoch a požiar uhasiť,” uviedol veliteľ zásahu.

Uhášacie práce hasiči vo Štôle do večera neskončili. Na mieste ostala pohotovostná hliadka a veľké mechanizmy sa zrejme k požiarovisku vrátia v piatok. “V noci tu bude len nejaká malá skupina hasičov a zajtra cez deň budeme pokračovať,” dodal Pavol Gavlák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM